A magyar gazdák érdekeit kell szem előtt tartani

JAKAB István
Budapest, 2022. július 7. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke beszédet mond a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén a Hungexpo Kongresszusi Központban 2022. július 7-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között az ukrán gabona helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról a prágai találkozóról, ahol az uniós házelnökök tartottak megbeszélést, itt Jakab István Kövér Lászlót képviselte. Mint hozzátette, nagyon érdekes és értékes volt a találkozó, ahol meglátszott Európa sokszínűsége, de az is érzékelhető volt, ahogy egyes tagállamok a saját érdekeiket képviselik.

Ugyanakkor az is igaz, jegyezte meg a politikus, számos felszólalás csak szép szavakat, és semmi konkrétumot nem tartalmazott, ami viszont kifejezetten hátrányos volt. Például az orosz-ukrán háború kapcsán is, a békéről megfogalmazottak esetében is érzékelhető volt mindez.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.