Komoly betegségeket okozhatnak a pubertásblokkolók a transzgyermekeknél

transznemű lány
Vágólapra másolva!
A szer használata során megnövekedhet az agy körül a nyomás, ami a szerv duzzanatát is előidézheti.
Vágólapra másolva!

A minnesotai gyermekkórház nemi programjának igazgatója azt állította, hogy az asztma és a cukorbetegség kezelése nem különbözik a gyermekeknél végzett nemátalakító műtétektől.

Az egészségügyi intézmény a nemváltoztatásokat "nemi megerősítő ellátásként" emlegeti, amely magában foglalja a mentális egészségügyi tanácsadást, a szociális átmenetet, a hormonokat és a műtéteket.

A Children's Minnesota és vezetője, Dr. Angela Goepferd gyermekorvos már 6 éves kortól kezeli a nemi diszfóriával küzdő gyerekeket, 14 éves kortól pedig hormonokat ad nekik.

A Fox News Digital által megszerzett „nemi támogatási terv" mintája szerint a kórház már a szexuális fejlődés első jeleinél, az úgynevezett Tanner Stage 2-nél, pubertásblokkolókat fog felajánlani a kiskorú pácienseknek.

Nemrégiben egy vezető svéd orvosi iskola kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a pubertásblokkolók használata a diszfóriás gyerekeknél "kísérleti" gyógyszernek kell tekinteni, mivel a szer

ásványi anyagvesztést okozhat.

Mivel a pubertás egy teljes testet érintő élmény – beleértve az agy fejlődését is –, a nemi diszfóriában szenvedő gyerekek más hosszú távú hatásai jelenleg nem ismertek. A gyógyszer elnyomja a pubertáskori fejlődést azáltal, hogy folyamatosan stimulálja az agyalapi mirigyet, ami a nemi hormonok termelésének leállását okozza.

Tavaly az FDA hat olyan esetet azonosított, amikor a GnRH-agonistákat szedő gyermekek "valószínűsíthető összefüggést" mutattak ki azzal, hogy

az agy körül megnövekedett nyomást okoznak, ami végül a szerv megduzzadásához vezethet.

Dr. Goepferd decemberben arról beszélt, hogy milyen vitriolos hangnemet ütnek meg azok az intézmények, amelyek nem változtató gyógyszereket – például pubertásblokkolókat és hormonokat - adnak a gyerekeknek.

– mondta Dr. Goepferd.