Gyurcsányéknak az sem elég drága, hogy a saját országukat sodorják háborúba

Bahmut, 2023. május 17.
Ukrán katonák az orosz állásokat lövik Grad rakéta-sorozatvetővel a kelet-ukrajnai Donyecki területen, a bahmuti fronton 2023. május 17-én.
MTI/AP/LIBKOS
Bahmut, 2023. május 17. Ukrán katonák az orosz állásokat lövik Grad rakéta-sorozatvetővel a kelet-ukrajnai Donyecki területen, a bahmuti fronton 2023. május 17-én. MTI/AP/LIBKOS
Vágólapra másolva!
Világosan látszik, hogy a kapott 4 milliárd forintnyi támogatás csupán az első részlet volt, ugyanis a baloldali pártok újabb támogatásokat szeretnének kapni a jövő évi választásokra. Tudják, hogy ezeket a plusz forrásokat csak akkor kaphatják meg, ha a külföldi megrendelőik akarata szerint politizálnak – mondta Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a politikai infrastruktúra, a háttérintézmények, a dollármédia és a civilnek beállított szervezetek mind külföldi támogatásból élnek, külföldi szereplők mozgatják a szálakat a háttérben. Ezt a külföldi függést ma már a baloldali pártok képtelenek megszüntetni, inkább arra törekednek, hogy ez a hálózat ne hátráljon ki mögülük.
Vágólapra másolva!

A magyar választók nagy többsége a 2022-es választásokon egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér sem a háborúból, sem a háborús propagandából, a dollárbaloldal azonban – nyilvánvalóan amerikai megbízói elvárásainak eleget téve – ma is fegyvereket küldene Ukrajnának, és hallani sem akar a tűzszünetről. Mi a célja a baloldalnak azzal, hogy semmibe veszi a magyar emberek véleményét?

A baloldal 2022-es bukásának egyik fő oka a háborúpárti, illetve szankciópárti álláspontja volt. Minden olyan párt, amely ezek után nem korrigálja saját álláspontját, azt üzeni, hogy nem a választóknak kíván megfelelni.

A megfelelési kényszer ma sokkal erősebb Brüsszel, illetve a háborúpárti amerikai baloldal irányába mint 2022 előtt.

Még arra is hajlandó a baloldal, hogy saját társadalmi támogatottságát feláldozza a külföldi támogatásért cserébe.

Világosan látszik, hogy a kapott 4 milliárd forintnyi támogatás csupán az első részlet volt, ugyanis a baloldali pártok újabb támogatásokat szeretnének kapni a jövő évi választásokra. Tudják, hogy ezeket a plusz forrásokat csak akkor kaphatják meg, ha a külföldi megrendelőik akarata szerint politizálnak.

A magyar baloldal egyértelműen lemondott a szavazókról és külföldi segítséggel próbál választást nyerni, függetlenül attól, hogy 2022-ben már bebizonyosodott, hogy ez a recept nem működik, és

a magyar választók nem díjazzák, ha valaki pénzért szembe helyezkedik a magyar érdekekkel.

Brüsszel a békepárti álláspontja miatt akarja megbüntetni Magyarországot, sőt el is vennék hazánk szavazati jogát. Mindemellett egész Európa az elhibázott brüsszeli szankciók káros következményeitől szenved. Ezek ellenére miért nem állnak a józan ész talaján a háborúpárti politikusok?

Háborús hangulat uralkodik ma Brüsszelben, senkit sem érdekel, hogy a háború és a szankciók hány millió átlagember életét teszik tönkre, kizárólag az lebeg a háborúpárti politikusok szeme előtt, hogy Oroszországot legyőzzék. A racionalitás teljes mellőzése vezetett oda, hogy 2014-gyel ellentétben tavaly nem sikerült diplomáciai úton rendezni a konfliktust és több, mint egy év és több százezer sebesült, valamint elhunyt után egy véget nem érő állóháborúnak vagyunk a szemtanúi. A háborúpárti idealista politikusok mellett nem kevesen vannak olyan spekulánsok, akik busás hasznot remélnek a háborúból.

Az amerikai hadiipar, illetve az energiaszektor fénykorát éli, hisz korábban soha nem látott áron tudják értékesíteni Európába a termékeiket.

A gazdasági szereplők mellett a nyílt társadalom eszményének nagy terjesztője, Soros György is a háború támogatója. Soros György nyíltan küzd a háború folytatásáért és az általa felépített hálózatával sikeresen befolyásolja a nemzeti kormányokat és a brüsszeli elitet. Mindezek vezettek oda, hogy ma a nyugati világban kizárólag Magyarország és a Vatikán áll a béke oldalán.

HIMARS rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során Forrás: AFP/Fadel Senna

Az Origo kétrészes összeállítást készített a háborúpárti politikusok nyilatkozatairól. Miért döbbenetes, hogy ilyen nyíltan szolgálják a külföldi érdekeket ezek a politikusok?

Ha a szavazatszerzés szempontjából vizsgáljuk ezt a kérdést, akkor érthetetlen, hogy a baloldal miért képviseli ennyire nyíltan a háborúpárti külföldi érdekeket. A Nézőpont Intézet az orosz-ukrán háború évfordulóján végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy

a magyarok 78 százaléka azonnali tűzszünetet szeretne, és csak 13 százalék mondta azt, hogy ne legyen azonnali tűzszünet.

Az arányokból kitűnik, hogy nemcsak a jobboldali szavazók, hanem a kormánykritikusok kétharmada is azonnali tűzszünetet követel. Azaz, amikor a baloldali politikusok a háborúpárti külföldi érdekeket hangoztatják, akkor a saját szavazótáboruk döntő többségével is szembe helyezkednek. Egy párt vagy politikai oldal csak abban az esetben helyezkedik szembe ennyire nyíltan a saját szavazóival, ha már nem önálló. Tudjuk, hogy a baloldali pártok ma már nem többek néhány beszélő fejnél.

A politikai infrastruktúra, a háttérintézmények, a dollármédia és a civilnek beállított szervezetek mind külföldi támogatásból élnek, külföldi szereplők mozgatják a szálakat a háttérben. Ezt a külföldi függést ma már a baloldali pártok képtelenek megszüntetni, inkább arra törekednek, hogy ez a hálózat ne hátráljon ki mögülük.

A kormánypártok egy évvel a választások után is minden második választót a táborukban tudhatnak – derült ki a Társadalomkutató legújabb felméréséből. Mint írták, a Fidesz egy most vasárnapi választáson még nagyobbat nyerne, mint egy éve. Mit mutat ez az eredmény, és mi ennek a magasan elért aránynak az oka?

A választási vereséget a baloldal a mai napig nem tudta feldolgozni, és ahelyett, hogy az átlagember problémáira próbálnának választ adni, helyette önmagukkal és a külföldi elvárások teljesítésével vannak elfoglalva. A Momentum mindezt tökéletesen szimbolizálja.

A párt kétségbeesetten próbál bekerülni a hírekbe azzal, hogy építési kordonokat próbálnak elbontani, és gyerekeket ösztönöznek törvénysértésre.

Ezekkel az akciókkal viszont a magyarok többsége nem tud azonosulni, legfeljebb arra elegendőek, hogy erős képeket szolgáltatnak a nyugati mainstream médiának. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP egy sikeres válságkezelést hajt végre. A kormányzat minden erejével azért küzd, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, és a szankciók negatív gazdasági hatásait ellensúlyozza. Ezért vezették be az árstopot, hosszabbították meg a kamatstopot és bevezették a kötelező bolti akció intézményét, azért, hogy az élelmiszer-inflációt lejjebb szorítsák.

A magyarok felismerték, hogy a nehéz időkben olyan kormányra van szükség, ami képes Magyarországot kormányozni, és képes segíteni a magyarokat abban, hogy az előttünk álló kihívásokat legyőzzük.

Miután ezeknek az elvárásoknak ma egyedül a Fidesz-KDNP tud megfelelni, így érthető, hogy a kormánypártok támogatottsága magas szinten stabilizálódott.