A baloldal mélyen hallgat a Barátság kőolajvezeték esetleges felrobbantásáról

Magyarország, Barátság, kőolajvezeték, kőolaj, vezeték, barátság, olaj
Kistompa, 2015. február 9. A Barátság I. kőolajvezeték a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai átemelő állomásánál 2015. február 9-én. Ezen a napon Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő ünnepélyesen átadta a felújított vezetéket. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A baloldal mélyen hallgat arról, hogy az ukrán fél az Európai Bizottsággal karöltve a magyarországi kőolajszállítások leállításával fenyegetőzik - minderről Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselő beszélt napirend előtt hétfőn a parlamentben. Szó volt még a magyarellenes Daniel Freund felháborító akcióiról is.
Vágólapra másolva!

Magyarország kitart a békepárti álláspont mellett - mondta napirend előtt Zsigó Róbert. Azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség - hangsúlyozta a fideszes képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Barátság kőolajvezeték kapcsán nagyon aggasztó hírek láttak napvilágot, és Brüsszelnek haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy igaz-e, hogy a brüsszeli bürokraták sürgették az ukrán felet a kőolajszállítás leállításáért.

A diplomáciai rendezés az egyetlen módja az emberi életek megmentésének, és teljesen mindegy, milyen módon próbálnak nyomást helyezni ránk - tette hozzá.

Zelenszkij a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásával fenyegetőzött Forrás: MTI/Komka Péter

Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, hogy ha nincs háborús részvétel, akkor nincs uniós pénz, ahogyan azt Daniel Freund kijelentette.

Daniel Freund csak személyeskedett

Az EP költségvetési ellenőrző bizottsága még a kölcsönös tisztelet megadására sem törekedett a magyar féllel kapcsolatban - mondta Juhász Hajnalka napirend előtt. A KDNP képviselője szerint a bizottság tagjai sajtóanyagokból tájékozódtak, és ez a látogatás egy újabb magyar vita előkészítése volt. Ez a bizottság mindent megtett annak érdekében, hogy az Európai Bizottsággal való konstruktív párbeszédet kisiklassa - tette hozzá.

Annyira nem volt felkészülve ez a bizottság, hogy az Integritási Hatóság munkáját is kétségbe vonta, pedig az első jelentése már el is érhető nyilvánosan.

Latorcai Csaba minderre azt mondta, hogy politikai boszorkányüldözés zajlik. A Miniszterelnökség államtitkára felhívta a figyelmet, hogy az EP bizottsága nem a Cseh Katalin körüli uniós pénzfelhasználást vizsgálta. Szólt arról is, hogy a vita arról szól, hogy Magyarország elutasítja a migrációt, a háborút és a gendert.

Daniel Freund, Soros György egyik legfőbb szövetségese mélyen lenézi a magyarokat Forrás: Facebook

Nőhet 2023-ban a gazdaság

A rossz brüsszeli döntések hatásai alól nem tudjuk kivonni magunkat, de ennek ellenére Magyarországon 2023-ban is nőhet a gazdaság - így válaszolt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Varju Lászlónak (Gyurcsány-párt). Önök több százezer embert tettek az utcára, a maradék állami vagyont is eltékozolták, és érdemben nem volt nyugdíjemelés a baloldali kormány válsága alatt - tette hozzá.

Fenntartja a kormány a rezsicsökkentést, és ha ez nem lenne, akkor havi szinten 181 ezer forintos pluszterhet jelentene a családoknak - mondta az államtitkár.

Hatalmasat égett a momentumos képviselő

Az Önök szövetségesei (Jobbik) követeltek Budaházyéknak először kegyelmet az Országgyűlés előtt - így válaszolt Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Lőcsei Lajosnak (Momentum). Szólt arról is, hogy a közügyektől való eltiltás továbbra is fennmarad Budaházyék esetében, és továbbra is elítéltek maradnak, mivel csak a büntetésük végrehajtását függesztették fel. Beszélgessen a szövetségeseivel, hogy vajon a jobbikosok miért kérvényeztek kegyelmet Budaházyéknak, és tájékozódjon az ügyben - tette hozzá.