Brutális összeget veszíthet a bolti tolvajok miatt egy óriási áruházlánc

Black Friday, akció, Black Friday At Target Dadeland South In Miami GettyImageRank3 Black Abundance USA Florida - USA Miami Arts Culture and Entertainment Guest shopped Dealing doorbuster Gulf Coast States Target Dadeland South Horizontal panoramic TARGET
MIAMI, FL - NOVEMBER 27: Hundreds of guests shopped for Black Friday doorbuster deals at Target at the Black Friday At Target Dadeland South In Miami at Target Dadeland South on November 27, 2014 in Miami, Florida. Gustavo Caballero/Getty Images for Target/AFP (Photo by Gustavo Caballero / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb amerikai áruházláncnak számító Target bejelentette, hogy a jelenlegi pénzügyi évben akár 500 millió dollárral is visszaeshet a nyeresége a készletek csökkenése miatt. Ennek pedig az is része, hogy a bolti tolvajok jelentősen megkárosítják a vállalatot.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb problémát jelentenek a bolti tolvajok, és többször előfordult már, hogy nagy áruházláncok a lopások miatt zártak be egyes üzleteket.

Legutóbb a Target jelentette be, hogy

az idei pénzügyi évben akár 500 millió dollárral is visszaeshet a nyereségessége a megelőző évhez képest, a készletek csökkenése miatt.

Ez akkor áll elő, amikor az üzletben elkönyvelt készletek nem egyeznek a tényleges készletekkel. Ennek több oka lehet, a könyvelési hibáktól a bolti lopásokig – írja a Modern Retail. A cég emellett közölte, extra biztonsági intézkedéseket fog bevezetni az üzleteiben.

Több százmillió dolláros kiesést okoznak a bolti tolvajok a Target áruházláncnak Forrás: AFP/2020 Getty Images/Justin Sullivan

A bolti lopások súlyát mutatja, hogy az USA egyes városaiban olyan nagyvállalatok zártak már be üzleteket a károk miatt, mint a Nordstrom, a Walmart vagy a Whole Foods.

A Target az elmúlt hónapokban már elkezdett intézkedéseket bevezetni a tolvajok ellen,

például egyre többször zárják el az árukat az üzletekben. A társaság tavaly azt közölte, hogy az adott pénzügyi évben a lopások 400 millió dollárral vágták vissza a profitját.