Eladó a gyönyörű Malibu egyik építészeti különlegessége

Egy fiatal szörfösnek veszett nyoma a tengeren
Vágólapra másolva!
Piacra került Malibuban egy ház, melyet a tavaly meghalt legendás építész, Harry Gesner tervezett. A különleges kialakítású ingatlant több mint 27 millió dollárért árulják.
Vágólapra másolva!

Tavaly, 97 évesen halt meg Kalifornia egyik leghíresebb építésze, Harry Gesner, aki nemcsak a különleges házairól, hanem a sajátos életformájáról is ismert volt. Gesner olyan sztárokkal barátkozott, mint Marlon Brando, egyedi sportkocsikat gyűjtött, és az 1980-as évek végéig minden nap szörfözött.

Gesner építészként is kedvelte a kihívásokat, és a hollywoodi hegyekben olyan földterületekre tervezett épületeket, melyekről korábban mindenki azt gondolta, hogy használhatatlanok lakóingatlanok számára. A legismertebb munkái a kedvenc városának számító Malibuban találhatók.

A most piacra került ingatlan azonban nemcsak azért egyedi, mert Gesner tervezte, hanem azért is, mert az építész hosszú ideig ebben a házban élt. Az 1974-ben tervezett épület egyszerre tükrözi Gesner fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és sajátos kivitelezési stílusát.

Az épülethez ugyanis olyan elemeket használtak fel, mint a régi telefonpóznák, vízvezetékcsövekből készült panelek, egy középiskolai tornateremből származó juharfa elemek, egy lebontásra váró közfürdőből származó márvány, valamint egy némafilmszínházból megmentett ablakok és ajtók – írja a Dirt.com.

A közel 3000 négyzetméteres telken elterülő ingatlanban hat hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. A főépület mellett van még a telken két különálló vendégház is, saját nappalival, étkezővel és fürdőszobával, valamint egy „csónakház", óceánra néző nappalival.

Amellett, hogy a telekhez 37 méter hosszú tengerparti szakasz tartozik, a külső felszereltségek között található egy fedett terasz, pázsit, tárolók (például szörfdeszkáknak), lépcső a strandra, valamint egy kilátópont is. A hagyatékban lévő ingatlant most 27,5 millió dolláros (kb. 9,5 milliárd forint) áron hirdették meg.