Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott második félidei kiváló játékának köszönhetően 12-7-re nyert az olasz csapat ellen vasárnap a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Ugyan a csapatkapitány Keszthelyi Rita szabaddobásával a magyar csapat szerezte a találkozó első gólját, Bíró Attila együttes sok hibával játszott, így a vendég olaszok meglehetősen könnyedén elléptek 5-2-re.

A nagyszünet után feljavult a magyar csapat játéka, fokozatosan csökkentette a különbséget - a 17 éves Hajdú Kata két remekbeszabott találattal járult ehhez hozzá -, így a záró nyolc percre 7-7-tel fordultak a csapatok.

A negyedik negyed elején hosszú idő után újra előnybe került a magyar válogatott, Pőcze Panna egy gyönyörűen végigjáratott fórt értékesített, majd Vályi Vanda a rossz kézről lőtt igazán extra gólt, Pőcze Panna pedig villámgyorsan váltotta be az emberelőnyt (10-7). Az olaszok ekkor már szinte tehetetlenek voltak, találkozó utolsó két gólját Baksa Vanda szerezte.

Keszthelyi Ritáék szenzációsan játszottak a második félidőben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt korábban bejelentették, hogy a mérkőzés teljes jegybevételét - amelyhez még a szövetség is hozzátesz - a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, a korábbi klasszis Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának ajánlják fel.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttesének ez volt az egyetlen hazai előkészületi találkozója a fukuokai világbajnokságot előtt. Ezt követően Olaszországban készül a csapat, majd június 23. és 25. között a világkupa szuperdöntőjében vesz részt az egyesült államokbeli Long Beachen.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Olaszország 12-7 (1-2, 2-3, 4-2, 5-0)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi, Hajdú, Pőcze, Baksa 2-2, Parkes, Faragó, Gurisatti, Vályi 1-1