Vágólapra másolva!
A német másodosztályú Hertha BSC magyar edzőjének, Dárdai Pálnak a legkisebb fia, Bence után a középső, Márton is korosztályos Európa-bajnoki címet nyerhet rövidesen. A Hertha ifjú sztárja ráadásul párizsi olimpikon is lehet.

Dárdai Mártonnak nem sok ideje jutott a pihenésre, a játékos a német U21-es fociválogatott tagjaként készül a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokságra, amelyen a német csapat címvédőként indul. Amennyiben dobogós helyen végeznek, akkor egyenes ágon kijutnak a jövő évi párizsi olimpiára - írja a Ripost.

Dárdai Márton ott lehet az olimpián Forrás: Imago Images

A román-georgiai közös rendezésű torna C csoportjában Izrael, Csehország és Anglia lesz Dárdaiék ellenfele. A címvédő németek már a dobogós helyezésnek is tudnának örülni, miután kivált két alapemberük, Jordan Beyer (Burnley) és Jan Thielmann (Köln) is.

"Amikor közöltem a csapattal, hogy ők kénytelenek elhagyni az edzőtábort, először természetesen összetörtek a többiek. De rögtön világossá tettem számukra: most aztán össze kell hoznunk a kvalifikációt a két sérült fiúért, hogy jövőre, Franciaországban mégiscsak játszhassanak egy nagyszerű tornán" – mondta Toni Di Salvo szövetségi edző.

Miután 1996-ban Dárdai Pál kimaradt az atlantai olimpián szerepelt magyar csapat keretéből, Dárdai Márton lehet az első olimpikon a családban.