Menczer Tamás: Állami támogatásból megújul Biatorbágyon a német nemzetiségi általános iskola

MENCZER Tamás
Budapest, 2023. május 16. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetről a minisztériumban 2023. május 16-án. A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek - közölte az államtitkár. A busz egy kamionnal ütközött össze az előző napon a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Két és fél milliárd forint állami támogatásból megújul a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az iskolabővítés alapkőletételi ünnepségén.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, kitért arra: 2022-ben Magyarország energiaszámlája 4000 milliárd forinttal volt több, mint amennyi az ukrajnai háború nélkül lett volna.

- fűzte hozzá az államtitkár.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás azt mondta, hogy jelenleg 442 diák jár a nemzetiségi iskolába, a bővítés után megközelítőleg 600 gyermek fogadására lesz képes az intézmény.

Hozzátette, hogy a 8 tantermes iskola 16 tantermessé válik, továbbá épülnek még szaktantermek is.

"Az a cél, az az elvárás, hogy 2024 szeptemberére a diákok birtokba vehessék az új iskolát" - közölte.
Menczer Tamás kitért arra, hogy az elmúlt időszakban Biatorbágyra több mint 28 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett.

Hozzátette, hogy 2022-ben 13 biatorbágyi civil szervezet kapott összesen 10 millió forint támogatást.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a német nemzetiségi önkormányzatok szerte az országban 75 oktatási-nevelési intézményt tartanak fenn: 34 óvodát és 41 iskolát.

"Ezek közül az egyik legnagyobb intézmény lesz a most épülő biatorbágyi, köszönhetően a fejlesztésnek és az összefogásnak" - jelezte.