Itt van Putyin legújabb döntése!

Russia Belarus Horizontal
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Oroszország fontolóra veszi egy "egészségügyi kordon" létrehozását Ukrajna területén, ha folytatódnak a régióit érő tüzérségi támadások - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy haditudósítókkal megtartott keddi Moszkvai tanácskozáson.
Vágólapra másolva!

Putyin úgy vélekedett, hogy az Ukrajna területéről érkező támadások miatt fokozni kell az ellenséges támadórendszer elleni harc hatékonyságát, ami nem jelenti azt, hogy kizárható majd minden belövés veszélye.

- mondta.

Az ukrajnai "egészségügyi kordon" kiterjedése az ukrán fegyverek hatótávolságától függ, amelytől az orosz területet védeni kell

- mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ-nak arra a kérdésére, hogy körvonalazódtak-e már egy ilyen övezet lehetséges határai.

Dmitrij Peszkov. Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

"Nem, ez attól függ, hogy Ukrajna milyen típusú fegyverekkel rendelkezik. Minél jobbak az ukrán fegyverek harci jellemzői, annál nagyobbnak kell lennie ennek a távolságnak" - mondta.

"A fő cél világos: biztosítani, hogy ezekkel a fegyverekkel ne érjék el az orosz állampolgárokat"

- tette hozzá Peszkov.

Peszkov arra a kérdésre, hogy van-e határidő egy ilyen "egészségügyi kordon" létrehozására azt mondta, hogy ez a folyamat valójában "körülbelül másfél éve" zajlik.