Egy kislányt súlyosan megrázott az áram az egyik budapesti óvodában

Vágólapra másolva!
A fővárosi óvodában a földre voltak telepítve a klímák, amik hűteni és fűteni is tudták. Az óvoda üzemeltetője a többszöri kérés, figyelmeztetés ellenére sem rakatott burkolatot a klímákra, ami miatt egy kislányt megrázott az áram.
Vágólapra másolva!

A 48 éves nő egy óvodát fenntartó és működtető cég képviselője volt. Az óvodának üvegfalai voltak, ezért a hűtő-főtű klímákat a földre telepítették, ami miatt a villamos csatlakozások hozzáférhetőek voltak.

A szakemberek figyelmeztették a nőt, hogy a csatlakozásokat burkoltatni kell, de ez nem érdekelte.

A kivitelező ajánlatot is adott neki a faburkolásra, de ezt nem fogadta el.

Forrás: Ügyészség.hu

A nő azt is tudta, hogy a gyerekek be tudnak menni a klímák mögé, pedig ez a szabályzat szerint nem történhetett volna meg.

Az ott dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel próbálták megakadályozni a gyerekeket abban, hogy hozzáférjenek a csatlakozókhoz. Ennek ellenére a gyerekek néha mégis bebújtak a klímák mögé, vagy oda dobálták a játékaikat. Ezt az óvónők többször is jelezték a nőnek, de ő nem tett semmit.

Egy kislány 2017 májusában bebújt az egyik klíma mögé, hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz és megrázta az áram. Nyolc napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a nőt. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre.