Holland válogatottal erősített a bronzérmes Debrecen

Netherlands - Germany Sports International National team Women Ladies EHF International match Horizontal HANDBALL
23 April 2022, Netherlands, Almere: Handball, women, EHF Euro, international match, Netherlands - Germany: Zoe Sprengers (Netherlands, l-r), Laetitia Quist (Germany / Blomberg) and Tamara Haggerty (Netherlands). Photo: Marco Wolf/wolf-sportfoto/dpa (Photo by Marco Wolf / wolf-sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Tamara Haggerty személyében holland válogatott beállót igazolt a Bajnokok Ligája-csoportkörös Debrecen női kézilabdacsapata.

A klub honlapjának szerdai beszámolója emlékeztet, hogy a BL-ezüstérmes Ferencvároshoz távozott Bordás Réka helyére Juhász Katát igazolták le a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról, ám ő súlyosan megsérült, hétfőn műtik meg a térdét, a visszatérésére legalább nyolc hónapot kell várni.

A DVSC-nek ezért lépnie kellett, és megszerezte a 27 éves, 11-szeres holland válogatott Tamara Haggertyt, akinek a szerződése két évre szól. A játékos hazájában a VOC Amszterdam, a Westfriesland SEW és az RKHV Quintus csapatában szerepelt, majd a német Blomberg-Lippe, a TuS Metzingen, a svéd IK Sävehof és a dán Horsens következett.

Hollandiában bajnoki ezüst-, Németországban bronzérem, Svédországban pedig bajnoki cím a legjobb eredménye. A Sävehof színeiben szerepelt a Bajnokok Ligájában is a 2021/22-es szezonban, és 28 gólt szerzett.