Vágólapra másolva!
66 éves korában meghalt a Liverpool FC korábbi labdarúgója, Max Thompson, aki 35 éven át volt a klub történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa – számolt be a szomorú hírről a klub a hivatalos honlapján.

Thompson az 1973/74-es szezonban, mindössze 17 évesen és 129 naposan a Tottenham elleni 1-1-es bajnokin mutatkozott be a legendás Bill Shanky irányította Liverpoolban, négy nappal a csapat FA-kupa győzelme után. A liverpooli születésű védő évtizedeken át volt a klub legfiatalabb játékosa, ám ezt a rekordot Jack Robinson adta át a múltnak 2010-ben, miután 16 évesen debütált a Premier League utolsó fordulójában a Hull City ellen. A rekordot azóta is a brit hátvéd tartja.

Thompson emellett csereként pályára lépett még a Real Sociedad ellen az UEFA-kupa 1975/76-os kiírásában, ám több lehetőséget nem kapott nevelőegyesületétől, így 1977-ben távozott. Egy rövid dallasi kitérőt követően a Blackpoolhoz szerződött, de megfordult a Swansea City és a Bournemouth csapatában is. Pályafutása alatt számos országban játszott, többek között az Egyesült Államokban, Portugáliában és Svédországban is. Folyamatos sérülései miatt 1990-ben visszavonult és gyógytornászként tért vissza a Liverpoolhoz.