Összepasszoló anya- és gyermekruhák: imádnivaló vagy giccses?

Vágólapra másolva!
Egyre több olyan fotó kerülhet a szemünk elé, ahol az anyuka és a gyereke ugyanolyan fazonú és mintájú ruhát viselnek. Ezt pedig még a világsztárok képei is erősítik, hiszen náluk is előfordult már párszor, hogy egy-egy esetben így kapták őket lencsevégre. A szokás nagyon megosztó. Van, aki szerint elképesztően cuki, amíg mások egyenesen felháborítónak tartják az anya-gyereke egyenruhákat. Az igazság valahol félúton lehet, hiszen semmi sem ennyire fekete vagy fehér. Járjuk utána tehát, miért!
Vágólapra másolva!
Forrás: answear.hu

Bájos összeöltözések – vajon hol a határ?

Az összeöltözés igencsak bájos tud lenni. Hiszen ki tudna ellenállni egy édes apróságnak, ahogy az anyukájához megszólalásig hasonló ruhában feszít. Viszont ez maximum csak pár éves korig lehet cuki, ráadásul az sem mindegy, hogy milyen közös fazonú ruhát választunk. Volt pár éve botrány is ebből, amikor is egy jól ismert celeb miniruhát adott a kislányára, hasonlóan ahhoz, ahogyan ő öltözött. Ez természetesen inkább már ízlés kérdése, de sokan felháborodtak az eset kapcsán. Az egyéni döntés sokszor valóban általában a szülőre és a gyermekére tartozik, viszont az már más kérdés, hogy pszichológiai szempontból például egy idősebb gyermeket mennyire jó ötlet a szülők által megválasztott, összeillő ruházatba bújtatni. Az egyéni ízlés kifejlődését ugyanis hagyni kell, engedni kell, hogy a gyermekünk kibontakozhasson, hogy saját döntései legyenek. Egy bizonyos kor után már nem szabad erőltetni azt, ami nekünk tetszik, hanem hagyni kell a gyermekünknek a saját útját járni. Tehát az összeöltözés szempontjából nem az a baj, hogy megtörténik, hiszen például lagzira egy olyan divatos alkalmi ruha, amiből a gyermekünk számára is készül hasonló, igazán vagány megoldás lehet. Viszont ha a csemeténken már látszódnak az egyéni törekvések jelei, ám mi még mindig erőltetni akarjuk a közös stílust, azt inkább engedjük el. A gyermekünk akár már kiskorától is rendelkezhet határozott ízléssel, és ha ezeket észrevesszük rajta, ne akarjuk befolyásolni a saját stílusunk szerint. Ráadásul nem biztos, hogy nekünk is jót tesz az erőltetett összeöltözés. Azt sugallja ugyanis, hogy a csemeténk nélkül nem vagyunk önálló, egész személyiségek. Ezért mindig csak akkor válasszunk közös outfitet, ha mi és a gyermekünk is maximálisan elégedett ezzel az ötlettel. Csak a trendiség miatt ne tegyük.

Az összepasszoló öltözködés történhet másképp is

A fentebb említett összeöltözés tehát jól és rosszul is elsülhet. Viszont ennek a lehetőségnek létezik egy másik, sokkal kellemesebb típusa is. Ez pedig az, amikor színben és stílusban harmonizáló módon öltözünk össze a gyermekünkkel. Az ilyen közös öltözködés nem ugyanazt a ruhát jelenti, csak kisebb méretben. Teljesen eltérő ruhákról van szó, viszont a színek és a stílus jól kiegészíti egymást. Például ha a csemeténk zöld ruhát visel, akkor mi választhatunk egy szép barnát, amihez zöld blézert hordunk. Vagy ha csíkos rugdalózót néztünk ki a csemeténknek aznapra, akkor mi viselhetünk hozzá egy kockás ruhát – és így tovább, a lista végtelen. A sportos szettünkhöz a kicsit is öltöztethetjük sportosan, ha pedig elegánsak vagyunk, akkor a csemeténk is lehet elegáns. A https://answear.hu/k/gyerek/lany/ruhazat/babaruha linken számtalan stílusos babaruhát találunk, ami egyedi és segíti fejleszteni a csöppségünk ízlését, ám mi mégis egyénileg hozzá tudjuk alakítani a ruhatárunkat.