Részeg fiatalokat zsebelt ki, de a kamera mindent vett

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban elítélte a bíróság a zsebest.
Vágólapra másolva!

A vádlott június 21-én hajnalban Budapesten a XI. kerületben a Móricz Zsigmond körtéren figyelt fel a két férfira, akik szórakozni voltak, majd azután egy bár előtti padon elaludtak írja a Tények.

A férfi odalépett a sértettekhez - akik közül az egyik fekvő, a másik ülő helyzetben aludt - és a védekezésre képtelen állapotukat kihasználva, kifosztotta őket.

Az egyik sértettnek a zsebéből vette ki a 120 ezer forint értékű mobiltelefonját, a másik férfinak pedig a padra letett, 200 ezer forintot érő telefonját lopta el.

A sértettek nem sokkal később felébredtek, és észrevették, hogy eltűnt a telefonjuk, ekkor az egyikük - a közelben tartózkodók elmondása alapján - a vádlott után ment, aki többekkel együtt egy közeli villamosmegállóban tartózkodott, és visszavette a telefonját

– közölte az ügyészség pénteki közleményében.

A kerületi ügyészség a férfit, mint többszörös visszaesőt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként kétrendbeli kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 5 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A címlapi kép illusztráció!