Őrjöngő férfit rögzítettek a tatabányai térfigyelők - videó

Vágólapra másolva!
Garázdaság és rongálás miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki több tatabányai üzletnek is megrongálta az ajtaját vagy a kirakatát, de volt párjának a lakásában és egy autóban is kárt tett. A büntetett előéletű támadót fogházba küldenék az ügyészek.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy tatabányai férfi 2022. március 20-án hajnali fél 1-kor részegen az utcán sétált.

A főtéren talált egy követ, amit felkapott és az Árpád tér felé indult, ahol a kővel ötször megdobott egy kirakatüveget, ami ettől betört.

Ezután egy másik üzlet elé ment, aminek az ajtaját egy dobással betörte, és még egy bolt kirakatában kárt tett. Ezzel 207 950 Ft, 210 000 Ft, valamint 193 720 Ft kárt okozott.

Kiderült, hogy nem ez az első bűncselekmény, amely a kontójára írható. A férfi tavaly március 13-án hajnali két óra körül odament volt párja lakásához,. Üvöltve szidni kezdte a nőt, aztán egy kővel betörte az egyik ablakot.

Ezután a lakás több ablakát és a bejárati ajtaját is betörte, amivel több mint 50 ezer forintkárt okozott.

A tombolásának az vetett véget, hogy az egyik lakó felszólította, hogy menjen el onnan. Ezek előtt is volt összetűzése a hatóságokkal. 2021. március 28-án egy baráti összejövetelen összeveszett a párjával. Kiment a házból és belerúgott egy autóba, amelyben 104 ezer forintos kár keletkezett. Az ügyészek a négyrendbeli rongálás és három rendbeli garázdaság miatt benyújtott vádiratukban azt javasolják, hogy a Tatabányai Járásbíróság bírója a büntetett férfit küldje fegyházba.