A Titan egyik utasának özvegye elmondta, hogy mi történt a tragédia előtti utolsó pillanatokban

PRINCE -, 2023. június 20.
Az OceanGate Expeditions által 2023. június 20-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Titan elnevezésű merülőhajójukról. A Titan június 18-án indult útnak a Titanic roncsaihoz, de a Polar Prince kanadai jégtörő kutatóhajó,
-, 2023. június 20. Az OceanGate Expeditions által 2023. június 20-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Titan elnevezésű merülőhajójukról. A Titan június 18-án indult útnak a Titanic roncsaihoz, de a Polar Prince kanadai jégtörő kutatóhajó, amelyről a Titant a vízbe bocsátották, a merülőhajó indulása után egy óra 45 perccel elveszítette vele a kapcsolatot. A Titán fedélzetén öten tartózkodnak, köztük van Hamish Harding brit milliárdos, valamint családja közleménye szerint egy pakisztáni származású Nagy-Britanniában élő üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia is. MTI/AP/OceanGate Expeditions
Vágólapra másolva!
A tragédiában meghalt pakisztáni milliárdos özvegye elárulta, kis híján lekésték az expedíciót, valamint arról is beszélt, mi történt a tragédia előtti utolsó pillanatokban.
Vágólapra másolva!

Részleteket árult el az egyik gyászoló családtag arról, hogyan érte a halál a Titan tengeralattjáró utasait.

A búvárhajó június 18-án kezdte meg végzetes merülését az Atlanti-óceán új-fundlandi részén, a fedélzetén öt fővel.

Stockton Rush, a Titan búvárhajót üzemeltető OceanGate vezérigazgatója, Hamish Harding brit milliárdos, a francia mélytengeri búvár és Titanic-kutató Paul-Henri Nargeolet, valamint Pakisztán egyik leggazdagabb embere, Shahzada Dawood és 19 éves fia, Szulejman vesztek oda.

Az OceanGate Expeditions által 2023. június 20-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Titan elnevezésű merülőhajójukról Forrás: MTI/AP/OceanGate Expeditions/-

Dawood özvegye, Christine elárulta, hogyan élték meg az expedíció előtti készülődést és búcsúzást, valamint a sikertelen mentés utolsó pillanatait.

– mondta Christine Dawood.

"A sors nem volt kegyes hozzánk, nem sokon múlott, hogy a férjem és a fiam megússza ezt a tragikus küldetést. Londonból utaztunk Torontóba, de a St. John's-i járatot először törölték, a másnapi pedig késett. Kezdtünk aggódni, hogy nélkülük merülnek majd. Pedig így utólag jobban jártunk volna" – tette hozzá az özvegy.

A Titan lemerülése után egy órával és 45 perccel örökre megszakadt a kapcsolat - írja a Blikk.

"Annyit tudok, hogy ilyenkor az a protokoll, hogy az oxigén vészes fogyásával lekapcsolják a lámpákat és beteszik egy hangszórón a kedvenc dalaikat. Valószínűleg így aludt el a férjem és a fiam örökre. Képtelenség ezt feldolgozni..."

– sírta el magát az asszony.