Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Juventus új sportigazgatója, Cristiano Giuntoli személyesen kereste fel nyaralása közben a torinóiak csapatkapitányát, Leonardo Bonuccit, hogy közölje vele a hírt, miszerint már nem tagja az első csapat keretének, és a jövőben sem számolnak vele.

Először még csak arról szóltak a hírek, hogy Bonucci kihagyja a csapat amerikai edzőtáborát, ám a La Gazzetta dello Sport már arról számolt be csütörtök este, hogy Cristiano Giuntoli sportigazgató személyesen kereste fel a játékost, hogy elmondja neki, a jövőben már nem számítanak rá, és kikerül az első csapat keretéből. A klub döntésének hátterében állítólag az áll, hogy Bonucci hozzáállása nem volt megfelelő mióta kiszorult a kezdőcsapatból, emellett nem viselkedett csapatkapitányként a kispadról beszállva, és az öltöző vezérének sem lehetett igazán tekinteni.

A hátvéd a hírek szerint megdöbbenve fogadta a vezetőség döntését, de elfogadta.

A 121-szeres olasz válogatott játékosnak ugyan még egy évig érvényes a szerződése a torinóiakkal, de most minden bizonnyal új csapat után kell néznie. A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy a 36 éves védőnek több lehetősége is van, de ha nem sikerül felbontania a jövő nyárig érvényes szerződését és nem talál új klubot, akkor visszavonul.

A Juventus kitette az első csapatből Leonardo Bonuccit Forrás: NurPhoto via AFP/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Bonucci 2010-ben a Baritól szerződött a Juventushoz, azóta egy fél éves milánói kitérőt kivéve végig itt szerepelt. A Juvénál töltött 12 éve alatt 503 tétmérkőzésen szerepelt, amivel hatodik az örökrangsorban. A Juventus játékosaként nyolc bajnoki címet, négy Olasz Kupát, öt olasz Szuperkupát nyert, 2015-ben és 2017-ben pedig a Bajnokok Ligájában is eljutott a döntőig, ott ezüstérmet szerzett.
A Juventus új csapatkapitánya Danilo lett.