Elképesztő mennyiségű droggal kereskedett egy budapesti banda - videó

A lefoglalt drog egy része
Vágólapra másolva!
Egy négy tagból és három végrehajtóból álló bűnbandára csapott le a rendőrség, akik Szerbiából szereztek be hatalmas mennyiségű drogot, amit Magyarországon terjesztetettek. A banda feje akkor bukott le, amikor meg akarta öletni az egyik viszonteladóját.
Vágólapra másolva!

2019 végén egy budapesti férfi elhatározta, hogy nagy mennyiségű marihuánát, speedet, extasyt és kokaint szerez be Szerbiából azért, hogy viszonteladókkal az ország egész területén eladja. A bandája négy tagból és három végrehajtóból állt. Az üzletbe bevonta az egyik autókereskedő ismerősét is, akivel együtt pénzt fektettek bele a drog felvásárlásába. Egy ember vette át a drogot, csomagolta, porciózta, felügyelte az előállítást, a többiek pedig a végrehajtókkal együtt az értékesítésben és a bevételek kezelésében segédkeztek.

Annak érdekében, hogy ne bukjanak le, a tagok egymás között titkosítással beszéltek.

A lefoglalt drog egy része Forrás: Ügyészség

A drog átadását általában mélygarázsokban bonyolították le, ahol kicserélték a kábítószert pénzre. A banda idővel a terjesztés mellett kábítószer gyártásba is kezdett. 2020 novemberében az egyik viszonteladó nem fizette ki az árut, ezért a banda feje úgy döntött, hogy példát statuál és megöleti őt. Felvette a kapcsolatot egy külföldi bérgyilkossal és szerb kapcsolatain keresztül beszerzett egy hangtompítós fegyvert. Tervét azonban nem tudta megvalósítani, mivel 2021 januárjában elfogták.
A nyomozás során kiderült, hogy a banda

egy év alatt 430 kg marihuánát, 140 kg amfetamint, 11,6 kg kokaint, 20 ezer darab extasy tablettát és 30 liter amfetaminolajat szerzett be, amelynek az értéke 1,8 millió euro, azaz körülbelül 600 millió forint.

Az ügyészség a bűnszervezet tagjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, emellett a vezetőt emberölés előkészületével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja.