Csaló hirdetések árasztották el a Facebookot

adathalászat, online, bűnözés, biztonság, hekker, telefon, bűnügy, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás, jelszó
Dangerous Hooded Hacker Breaks into Government Data Servers and Infects Their System with a Virus. His Hideout Place has Dark Atmosphere, Multiple Displays, Cables Everywhere.
Vágólapra másolva!
Adatlopó kártevőt próbálnak telepíttetni a felhasználók számítógépeire.
Vágólapra másolva!

A Trend Micro biztonsági cég beszámolója szerint eddig súlyosan leszerepelt a mesterséges intelligencia iránti érdeklődést kihasználni próbáló csalások leállításában a Facebook, a közösségi oldalon hemzsegnek az OpenAI, a ChatGPT, a Google Bard, vagy éppen a Midjourney nevekkel visszaélő csalások.

Most épp a mesterséges intelligencia kipróbálásával csábítanak a csalók, de valójában belépési adatokat és kriptovalutát próbálnak lopni a számítógépekre telepített kártevőikkel Forrás: Shutterstock/Gorodenkoff

Az elkövetőek a mesterséges intelligenciás cégeket és szolgáltatásokat megszemélyesítve kártevők telepítésére próbálják rávenni az internetezőket, például ingyenes próbaverziót vagy kedvezményeket ígérnek, ám valójában böngészőbe mentett bejelentkezési adatokra és kriptopénztárcák egyenlegére utaznak. A Trend Micro olyan csalásra kitalált facebookos oldalt is talált, amely a Midjourney képgenerálót megszemélyesítve 1,2 millió követőre tudott szert tenni.

A csalók Facebookon feladott hirdetésekben és hamis oldalakon is reklámozzák a vírusok terjesztésére használt webhelyeiket. A támadó weboldalakról letöltött kártevőik gyakran jelszavazott archívumokban érkeznek, a belőlük kicsomagolt fájlokat elindítva történik meg a számítógépek megfertőzése, hacsak a vírusirtó le nem füleli még időben a rosszindulatú szoftvereket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!