Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Korszakváltás a magyar haderőnél

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Esztergom, 2023. július 28. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter A hazai haderőfejlesztés perspektívái címmel rendezett panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 28-án. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Korszakváltás van a magyar haderőnél, a fejlesztési program társadalmi és költségvetési támogatást élvez - hangoztatta a honvédelmi miniszter pénteken Esztergomban.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszt rendezvényen kijelentette, Magyarország teljesíti a NATO-nak tett vállalását, miszerint a hazai össztermék két százalékát honvédelmi kiadásokra fordítja.

– fűzte hozzá.

A miniszter kiemelte: NATO-elvárás, hogy a védelmi kiadások egyötöde fejlesztésekre jusson, Magyarország ezt az arányt néhány éve 30 százalékos vagy a feletti aránnyal teljesíti.

Magyarország teljesíti a NATO elvárásait Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Bodnár Boglárka

– közölte a honvédelmi tárca vezetője.

Kifejtette: a gyárak a honvédség igényeinek kielégítését követően exportra termelhetnek, és a védelmi ipar új munkahelyei hozzájárulnak az ország régióinak kiegyenlített fejlődéséhez, a kutatási és fejlesztési tevékenységek pedig kedvezően hatnak a tudományos szférára is.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf előadását a hirtelen érkezett felhőszakadás miatt a tervezettnél korábban befejezte.