Nem találná ki, hogy melyik országban a legelégedettebbek a munkájukkal az emberek

városok, galéria, Bangalore,City,Skyline,,India
Bangalore City skyline, India
Vágólapra másolva!
Egy kutatásban megvizsgálták, hogy mely országok dolgozói a legelégedettebbek, illetve a legelégedetlenebbek a munkájukkal. Bár a listavezető meglepő lehet, a sereghajtót borítékolni lehetett.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi összevetésben az indiaiak a legelégedettebbek a munkájukkal – derül ki a Randstad Workmonitor kutatásából, melyet 15 országban, több mint 6000 dolgozó megkérdezésével végeztek.

A felmérésből az derült ki, hogy az indiai válaszadók 91 százaléka mondta, hogy elégedett a munkájával, amivel az ázsiai ország listavezető lett.

A lista utolsó helyezettje ugyancsak egy ázsiai ország, Japán lett, ahol csupán a válaszadók 48 százaléka volt elégedett a munkájával. Japán sereghajtó pozíciója nem meglepő, mivel a szigetországban híresen szigorúak és durvák a munkakörülmények. Olyannyira, hogy egy 2020-as törvény részletesen foglalkozik a munkahelyi zaklatások és fizikai bántalmazások visszaszorításával.

India dolgozói kimagaslóan elégedettek a munkájukkal Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Dmytro Gilitukha/Shutterstock. No use without permission./Dmytro Gilitukha

India mellett a latin-amerikai és az észak-amerikai elégedettség is a világátlag feletti számokat mutat.

Argentínában például 82 százalék, az Egyesült Államokban pedig 80 százalék mondta, hogy elégedett a munkájával.

Az európai régióban Dél- és Kelet-Európa államaiban a világátlagnál némileg alacsonyabb volt az elégedettségi szint. Németországban 77 százalék, az Egyesült Királyságban 74, Franciaországban pedig 73 százalék mondta, hogy elégedett munkájával. Kínában ez az arány 76 százalékos volt.

Forrás: Statista