Több mint 600 ezer forintot költöttek egy lopott SZÉP-kártyáról

A bevásárlás egy része
Vágólapra másolva!
A rendőrök befejezték a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy férfi talált egy elveszett SZÉP-kártyát, aminek a segítségével több mint fél millió forint értékben vásárolt be.
Vágólapra másolva!

Április 13-án délelőtt egy szolnoki a lépcsőházában elveszítette a SZÉP-kártyáját. Amikor ezt észrevette, értesítette a bankját, ahonnan azt az információt kapta, hogy már több mint 600 ezer forint értékben vásároltak a kártyájával a városban.

A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy egy 23 éves, helyi férfi találta meg a kártyát, majd a helyi piacon a párjával és az édesapjával hatalmas bevásárlást tartott.

a bevásárlás egy része Forrás: police.hu

Annyi mindent vettek, hogy taxit kellett hívniuk, hogy mindent haza tudjanak vinni.

Otthont a zsákmányt kettéosztották. Két nappal később 30 fős családi főzést tartottak, ezért a rendőrök csak egy részét tudták lefoglalni a vásárolt termékeknek. A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek, így az ügy vizsgálata lezárult és a rendőrök a napokban megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.