A szezon legelső félidejében megdőlt egy hihetetlen rekord az angol bajnokságban

Horizontal
Southampton's English midfielder Che Adams celebrates after scoring but the goal is disallowed for offside after a VAR (Video Assistant Referee) review during the English Premier League football match between Southampton and Bournemouth at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on April 27, 2023. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának nyitómérkőzésén a Southampton 2-1-re győzött az újonc Sheffield Wednesday vendégeként.

Ugyan három hónapja még kétosztálynyi különbség volt a két együttes között, tavasszal a Southampton kiesett az angol élvonalból, a Sheffield Wednesday pedig drámai osztályozók után jutott fel a harmadosztályból, így egymás ellen kezdhették a Championship 2023-24-es szezonját.

A meccs első félidejében azonban úgy tűnt, mintha továbbra is lenne osztálykülönbség a csapatok közt, hiszen a Southampton megdöbbentő fölényben futballozott. A 77%-os labdabirtoklás mellett 12 kapura lövéssel próbálkoztak a vendégek, és

összesen 477-szer passzoltak a Szentek játékosai – korábban egy Championship-mérkőzés első 45 percében még soha nem ért el egy csapat ilyen magas számot a passzokat illetően.

Ám hiába volt a dominancia, az első félidő után csak egygólos volt a vendégek előnye: Nathan Tella 17 méterről lőtte ki a jobb sarkot védhetetlenül, pláne úgy, hogy csapattársa, Adam Armstrong még belecsúsztatott a lövésébe.

A második játékrész elején enyhült a Southampton fölénye, de így is hidegzuhanyként érte a vendégeket, amikor

az 54. percben egy szöglet után visszafejelt labdát Lee Gregory bombázott 10 méterről a kapuba,

kiegyenlítve ezzel a meccset a Sheffield Wednesday-nek.

A hazaiaknak ez maradt az egész taálkozón az egyetlen, kaput eltaláló próbálkozása, a Szentek pedig folytatták a sheffieldi kapu megrohamozását. A 87. percig ezt sikertelenül tették, de

a 24. kapura lövés eredményre vezetett: egy gyors támadás végén James Ward-Prowse középre adott labdáját Che Adams lőtte a kapuba.

Che Adams győztes gólt szerzett Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Sheffield Wednesday-nek a kilencperces hosszabbítás ellenére nem volt veszélyes egyenlítési lehetősége, így a Southampton győzelemmel kezdte a másodosztályt, ahol tizenkét év után kell ismét vitézkednie a feljutásért.