Így fogták el a budapesti hotelben, a csalót, a százmilliót szerzett meg áldozataitól - videó

Vágólapra másolva!
Közel százmilliót szerzett meg barátaitól, és bankoktól egy csaló. Végül egy budapesti hotelben fogták el. Akkor már másodszor. Az első nagyobb lopáshullám után ugyanis már elfogták. Miután azonban szabadlábra került ott folytatta, ahol abbahagyta. Vagyis tovább lopott.
Vágólapra másolva!

A 34 éves férfi jelentős adósságokat halmozott fel. Ezért két éve elkezdte ismerőseit megkeresni kecsegtető ajánlatokkal. Azt állította, hogy

egy telekommunikációs cégnél nagykereskedelmi értékesítő lett és beosztása révén jelentős kedvezménnyel tud telefonokat szerezni.

Később olyan befektetés lehetőségével kért pénzt ismerőseitől, hogy a telekommunikációs cég egyik üzletének bezárása miatt a megmaradt árukészletet kedvező áron fel tudná vásárolni, majd azt jóval drágábban eladni. Így garantált hasznot azoknak, akik pénzt adtak kölcsön neki.

A férfi ezzel a módszerrel 4 millió forintot csalt ki hat ismerősétől.


Két héttel később egy közintézménybe ment be, és az informatikai osztály munkatársának adta ki magát. Otthonosan mozgott az intézményben és értett is az ott használt átutalási rendszer kezeléséhez, mert korábban dolgozott olyan munkakörben, ahol ugyanezt a rendszert használták.

Látogatását azzal indokolta, hogy az átutalási rendszer használatához szükséges kártyák hitelesítését, és a rendszer karbantartását kell elvégeznie.


Ott megszerezte a belépéshez szükséges kódokat, egy számítógépről pedig közel 39 millió forintot utalt át egy folyószámlára. Ebből a pénzből próbálta rendezni az átvert ismerősei felé a tartozását.

Ugyanebben a hónapban egy alapítványt és annak elnökét is meglopta, 1,4 millió forintot csalt ki tőlük.

A rendőrök néhány nappal ezután fogták el, a bíróság pedig elrendelte. Januárban került bűnügyi felügyeletbe.

Pár hónappal később informatikai tudását ismét csalásra használta, egy másik fővárosi intézmény dolgozóit verte át régi munkájából adódó szakértelmével, és az intézmény átutalási rendszerébe bejutva 47 millió forintot utalt át a bankszámlájára.

Ebben az időszakban anyja lakását hirdette meg kiadó albérletként. Miután azonban felvette a kauciót, és az első havi bérleti díjat, különböző okokra hivatkozva mégsem adta át a lakást.


Őket is abból a pénzből próbálta kárpótolni, amit a banktól lopott. Erre azonban nem maradt ideje, a rendőrök ismét elfogták. Egy budapesti hotelben kapták el.

Azóta is letartóztatásban van. Napokon belül vádat emelhetnek ellene.