Új csapatot talált a pedofília miatt letartóztatott sztárfocista

Budapest, 2020. november 12. Az izlandi Gylfi Sigurdsson a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A dán Lyngby csapatához igazolt az Everton korábbi játékosa, az izlandi Gylfi Sigurdsson, akit korábban többszörös gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmény gyanújával tartóztattak le 2021 júliusában.

Hivatalosan ugyan sosem derült ki, hogy Sigurdsson az a futballista, aki letartóztattak, azonban az mindent elárul, hogy az izlandi játékos 2021. május 23-án játszotta utolsó meccsét a liverpooli csapatban, azóta pedig egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára.

A játékost nem sokkal a 2021 júliusában történt letartóztatása után felfüggesztette klubja, és azóta óvadék ellenében szabadlábon volt, idén áprilisban aztán ejtették az ellene felhozott vádakat, mert a bizonyítékok "nem érték el a koronaügyészeknek szóló kódexben meghatározott küszöbértéket".

Gylfi Sigurdsson több mint két éve nem játszott mérkőzést Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hogy pontosan kiről volt szó, azt a mai napig nem hozták nyilvánosságra, azonban a két évvel ezelőtti letartóztatás után a Premier League-ben szereplő Everton kiadott egy közleményt, melyben azt írta, hogy az egyik játékosával szemben rendőrségi vizsgálat folyik.

Sigurdsson most a dán Lyngby csapatánál kapott lehetőséget, de egyelőre nem tudni, mikor léphet pályára, ugyanis jelenleg Achilles-ín sérüléséből lábadozik.

Az izlandi középpályás több mint két éve nem lépett pályára tét mérkőzésen, a szerződése pedig tavaly nyáron lejárt az Everton csapatánál, azóta egyedül tréningezett.