Álomszerű csoportba kerültek Szoboszlai Dominikék az Európa-ligában

Football: Friendly - Karslruhe v Liverpool fbl Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (R) speaks with Liverpool's Scottish defender Andrew Robertson during the pre-season friendly football match between Karlsruhe SC and Liverpool FC in Karlsruhe, western Germany, on July 19, 2023. (Photo by Daniel ROLAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken 13 órától Monacóban sorsolták ki a labdarúgó Európa-liga 2023/2024-es kiírásának csoportkörét. Szoboszlai Dominik csapata, a végső győzelemre is esélyes Liverpool, amely a legerősebb kalapból várta a sorsolást, osztrák, belga és francia ellenféllel került egy csoportba.

Az impozáns Grimaldi Forumban megrendezett esemény elején bejelentették, hogy a címvédő Sevilla 37 éves csapatkapitánya, Jesus Navas lett az előző kiírás legjobb játékosa, a legjobb utánpótláskorú futballistának pedig a Leverkusen tehetségét, Florian Wirtzet választották.

A Sevillával kétszeres Európa-liga-győztes Stephane Mbia hozta a színpadra a trófeát, rajta kívül a Manchester United korábbi hátvédje, John O'Shea - aki a 2024-es dublini döntő nagykövete is - segédkezett a sorsolásban.

32 csapat, köztük a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool küzd majd a rangos trófeáért Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A sorsolást követően ezek a csoportok alakultak ki:

A csoport
West Ham United
Olimpiakosz
Freiburg
Topolyai SC

B csoport
Ajax
Marseille
Brighton
AEK Athén

C csoport
Rangers
Real Betis
Sparta Praha
Arisz Limasszol

D csoport
Atalanta
Sporting Lisszabon
Sturm Graz
Raków Czestochowa

E csoport
Liverpool
LASK
Union Saint-Gilloise
Toulouse

F csoport
Villarreal
Rennes
Maccabi Haifa
Panathinaikosz

G csoport
AS Roma
Slavia Praha
Sheriff Tiraspol
Servette

H csoport
Leverkusen
Qarabag
Molde
Häcken

Az A csoportban Sallai Roland csapata, a Freiburg a Konferencia-liga címvédőjével, a West Ham Uniteddel, valamint a Debrecen korábbi játékosának, Sós Bencének a klubjával, a szerb Topolyai SC-vel is találkozik.

Szoboszlai Dominik csapata, a végső győzelemre is esélyes Liverpool az E csoportban a belga Union Saint-Gilloise, a francia Toulouse, valamint a Kecskés Ákost jelenleg foglalkoztató osztrák LASK Linz együttesével került össze.

Szoboszlai Dominikék látszólag könnyű csoportba kerültek Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

Ami a többi magyar játékost illeti, Kleinheisler László csapata, a görög Panathinaikosz az F csoportban a spanyol Villarreallal, a francia Rennes-nel és az izraeli Maccabi Haifával küzdhet meg a továbbjutásért, míg a svájci Servette-hez nemrég kölcsönbe kerülő Bolla Bendegúz a G jelű kvartettben José Mourinho csapata, az AS Roma, a cseh Slavia Praha és a moldáv Sheriff Tiraspol ellen léphet majd pályára.

A legerősebbnek tűnő csoport a B jelű négyes, amelyben a holland Ajax, a francia Olympique Marseille, az angol Brighton, illetve a görög AEK Athén szerepel.

A csoportkör első fordulóját szeptember 21-én rendezik, az utolsóra pedig december 14-én kerül sor.

Az Európa-liga döntőjét május 22-én rendezik Dublinban.