Borzasztó, embertelen körülmények között tároltak holttesteket a Péterfy Sándor Utcai Kórházban

bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA Budapest, 2011. március 4.
A Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főbejárata a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában. A felvétel 2011. február 25-én készült. 
MTI Fotó:
Budapest, 2011. március 4. A Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főbejárata a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában. A felvétel 2011. február 25-én készült. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
.A Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórházban kirúgtak a boncmestert és a segédjét, miután kiderült, hogy nem jegyeztek holttesteket a nyilvántartásban, amiket rossz körülmények között tároltak.
Vágólapra másolva!

Rendelőintézet megbízott vezetője, Dr. Kökény Zoltán elmondta, hogy augusztus 31-én megszüntették a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát.

A munkakörök átadása/átvételekor az kórház patológiáján két, a halottakat nyilvántartó könyvben nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak.

Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szakmai szabálytalanság körülményeinek teljeskörű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendeltek el és bejelentést tettek a rendőrségen.

A szakmai vizsgálat lezárásáig a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet és az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyről további tájékoztatást nem ad.