Eltűnt két kisgyerek egy pesterzsébeti óvodából

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az egyik XX. kerületi óvodába jár az a két kisgyerek, akik nap közben megunták, hogy bent kell lenniük, ezért egész egyszerűen elsétáltak. Fél óra múlva vették észre az óvónők, hogy a gyerekek eltűntek. Nem sokkal később a két gyerek már otthon volt.
Vágólapra másolva!

Fél órán keresztül semmit nem tudtak arról a két kisgyerekről, akik egy XX. kerületi óvodából tűntek el.

A kerítés közelében lévő fán másztak át a kerítésen.

A gyerekek olyan útszakaszra jutottak ki, ahol nemcsak autók, hanem villamosok is járnak, de szerencsére egyiküknek sem esett baja.

A gyerek családjától az ATV úgy tudja, délelőtt arra lettek figyelmesek, hogy valaki benyitott a házukba, emiatt először azt hitték, betörtek hozzájuk, és egyből rendőrt hívtak. Csak ezután derült ki, hogy a saját óvodás fiuk érkezett haza, a barátjával. A család elmondta, a rendőrség tőlük szerzett tudomást a szökésről, az óvodától nem.

„Negyed óra-fél óra intervallum amíg nem vették észre hogy a két gyermek hiányzik, sajnos. Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna"– nyilatkozta Szabados Ákos polgármester az ATV-nek.

A polgármester elmondta, az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetekre, azokat meg kell változtatni.

A pesterzsébeti Fidesz vezetője szeretne tisztán látni a történtekkel kapcsolatban.

– fogalmazott Buc-Horváth Gabriella, aki azt szorgalmazza, hogy minden óvodát vizsgáljanak meg a kerületben, hogy megtalálják, és kijavítsák azokat a hibákat, amik lehetőséget adnak egy ilyen szökésre.

– tette fel a kérdést Buc-Horváth Gabriella.