Vágólapra másolva!
A Fehérvár hamarosan megválhat Bartosz Grzelak vezetőedzőtől, és már fel is vették a kapcsolatot a Fraditól kirúgott edzővel, Máté Csabával a közös folytatásról.

A csakfoci.hu forrásai szerint a bajnoki szezont egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel kezdő, majd a Magyar Kupából a harmadosztályú ESMTK ellen búcsúzó Fehérvárnál készek leváltani Bartosz Grzelak vezetőedzőt, és a Ferencváros korábbi edzője, Máté Csaba lenne a poszt elsőszámú várományosa.

Máté Csaba a Fradi edzőjeként bizonyított Fotó: Polyák Attila - Origo

A magyar szakember Fradinál 10 meccséből kilencet megnyert, a csapatot az Európa Konferencia Ligába vezette, ám a vezetőség döntése értelmében nem folytathatta a munkát, az edzőt Dejan Stankovic váltotta. A Fehérvár és Máté Csaba között informálisan már el is kezdődtek az egyeztetések. Az első körben arra van szükség, hogy a fehérváriak lezárják a Grzelaktól való elválást.

Máté Csaba több mint tíz éve dolgozik a Ferencvárosnál másodedzőként, több alkalommal megbízott vezetőedzőként is segítette a Fradit. Leghosszabb megbízatása Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után jött el. Az edző korábban Pakson és Erwin Koeman irányítása alatt a magyar válogatottnál is dolgozott.