Négyszázmilliós költségvetési csalást követhetett el a baloldali városvezetés Pécsett

Pécsi Nemzet Színház
Pécs, 2021. március 11. A Pécsi Nemzeti Színház épülete Pécsen a Király utcából nyíló Színház téren. Az építésére 1890-ben kiírt országos tervpályázatot a Lang Adolf és Steinhardt Antal tervezőpáros nyerte meg és a Felmer-Helmer építészpárossal együtt kezdtek az építkezésének. A színház megnyitójára 1895. október 5-én került sor Erkel Ferenc Bánk bán című művének előadásával. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Pécs Aktuál szerint a jegyző megállapította, hogy a pécsi városvezetés jogtalanul vehetett el százmilliókat egy számláról, ennek következtében a pécsi baloldali városvezetést 400 milliós költségvetési csalás miatt kérhetik számon. A pécsi polgármesteri hivatal az elképesztő összeget a Többcélú Agglomerációs Társulás számlájáról emelte le, azonban a társulás elnöke a Pécsi Járási Ügyészséghez fordult, mivel heteken keresztül nem kapott érdemi reakciót a pécsi városvezetéstől a történtekről.
Vágólapra másolva!

Feljelentésként értékelte az ügyészség a társulás elnökének bejelentését, amit megküldött a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak. A nyomozó hatóság hivatali visszaélés bűntette miatt nyomozást rendelt el – tudatta a lappal Kutas Tamás, az ügyészség szóvivője.

A fentiek alapján nem költségvetési csalás, hanem hivatali visszaélés lett a jogi meghatározás.

Még a napokban is tagadta Péterffy Attila, a pécsi polgármester – Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetőjének kérdésére –, hogy tájékoztatta volna bármiről is a jegyző, állítása szerint nincs tudomása jogszerűtlen inkasszóról, ennek következtében nem is fizettek vissza semmit.

Hatalmas botrány van kibontakozóban Pécsett Forrás: MTI/Faludi Imre

Irreálisan hangzik, hogy egy hónapok óta tartó, 41, Péccsel szomszédos települést hátrányosan érintő, több mint 400 millió forintos ügyben a város jegyzője ne tájékoztatta volna a polgármestert a belső vizsgálatról, amelyet az ügyben lefolytatott, és amelyet meg is küldött a társulás elnökének.

Amennyiben mégis tájékoztatta Péterffy Attilát, akkor ő nem állíthatta volna azt, hogy nincs tudomása jogszerűtlen inkasszóról, hiszen a jegyző világosan leírta, hogy jogalap nélküli volt a pénzelvonás.

Az üggyel kapcsolatban a Pécs Aktuál további kérdéseket juttatott el a pécsi városvezetésnek, amelyekre nem kaptak választ. A napokban közérdekű adatigénylést nyújtottak be a jegyzőhöz, amelyre a cikk megjelenésekor sem érkezett még válasz - írja a Magyar Nemzet.