Canelo leütötte Charlót, simán védte meg a bajnoki öveit - videó

Canelo Alvarez v Jermell Charlo GettyImageRank2 Boxing - Sport USA Nevada Las Vegas Fighting Photography Super Middleweight Saul Alvarez Round Ten Hitting Jermell Charlo PersonalityInQueue T-Mobile Arena - Las Vegas Square SPORT VERTICAL
LAS VEGAS, NEVADA - SEPTEMBER 30: Canelo Alvarez (L) hits Jermell Charlo in the 10th round of their super middleweight title fight at T-Mobile Arena on September 30, 2023 in Las Vegas, Nevada. Alvarez won by unanimous decision. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka Las Vegas, azon belül is a T-Mobile Aréna adott otthont a hétvége legrangosabb gálájának, amelynek a főmérkőzésén a nagyközépsúly és a nagyváltósúly vitathatatlan bajnokai, azaz Saul „Canelo" Alvarez és Jermell Charlo csapott össze egymással előbbi WBO, WBC, WBA és IBF címeiért.

A találkozó előtt a többség egyetértett abban, hogy kisebb csoda kellene ahhoz, hogy a tavaly május óta inaktív, ráadásul azonnal 2 súlycsoportot ugró amerikai Charlo gondot okozzon a mexikói címvédőnek, és igazuk is lett. Az első menet még viszonylag nyugodtabb mederben folyt, majd a folytatásban Alvarez rákapcsolt, és végig dominálta a küzdelmet. A hetedik menetben Charlo a padlót is meglátogatta, de túlélte a leütést, így Canelo különösebb izgalmak nélkül húzta be az egyhangú pontozásos győzelmi strigulát (119-108, 118-109, 118-109), számolt be a Profiboksz.hu.