Komoly nehézségre számíthatnak a gumikkal a pilóták Katarban

Forma-1, Katari Nagydíj, Sergio Pérez, Red Bull
DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda and Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 battle for track position round turn one at the start during the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 21, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2021-es első Katari Nagydíjhoz hasonlóan idén is nehézségekre számíthatnak a Forma-1-es pilóták a hétvégi futamon - figyelmeztetett a Pirelli. 

Valtteri Bottas szenvedte meg leginkább az abroncsok hibáját, 30 kör után defekt miatt kellett kiállnia, és a Pirelli szerint idén sem számíthatnak sok jóra a versenyzők.

Maria Isola hangsúlyozta, mivel az autók most nagyon különböznek a néhány évvel korábbiaktól, ráadásul a pálya is teljesen megújult, főleg a módosított szegélyeknek köszönhetően.

A 2021-es Katari Nagydíj után idén is gondok lehetnek a gumikkal Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

"Papíron a pálya főbb jellemzői ugyanazok maradtak, de nyilvánvaló, hogy az elmúlt két évben végrehajtott változtatások azt jelentik, hogy az első katari nagydíjról gyűjtött adatok csak viszonylag hasznosak, ez az elsődleges kihívás.

A második a pálya karakterisztikájából fakad, Silverstone-hoz és Suzukához hasonlóan itt is gumigyilkos kanyarkombinációk teszik majd próbára az abroncsokat."

További nehézség a sprintfutam visszatérése a hétvégén.

"Pénteken már csak egy óra szabadedzés áll rendelkezésre az ideális beállítás megtalálására, és hogy ez még problémásabb legyen, az FP1-et napközben, a nap legmelegebb szakában rendezik meg, nem pedig a versennyel egy időben, amikor hűvösebb lesz."