Vágólapra másolva!
Hanga Ádám, a Crvena zvezda magyar válogatott kosárlabdázója szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az Euroliga rájátszásába jusson a csapata, amely erre legutóbb a 2015/16-os idényben volt képes.

Az előző kiírásban a Real Madriddal Euroliga-győztes magyar játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta, hogy hatalmas élmény volt számára 22 ezer ember előtt bemutatkozni tétmeccsen új csapatában.

- mondta Hanga Ádám, majd hozzátette, reméli, sok győzelemmel tudják meghálálni és fenntartani a szurkolók érdeklődését.

A 34 éves kosárlabdázó kiemelte, hogy az LDLC ASVEL Villeurbanne ellen csütörtökön 94-73-ra megnyert mérkőzésen több poszton is szükség volt rá, és más stílusban, sokkal agresszívabban kell játszania, mint korábbi csapatainál.

Hangának többféle szerepkörben kell tudni játszania Forrás: FIBA


- hangsúlyozta Hanga, aki azt is megerősítette, hogy tárt karokkal várták csapattársai. -

Hanga elmondása szerint az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) is alkalmazott új playin rendszer miatt - melyben a 7-10. helyezettek küzdenek a rájátszásért - is nagyon kiélezett lesz a harc a továbbjutásért, ezért minden egyes mérkőzés számítani fog a végelszámolásnál.


- tette hozzá a magyar klasszis, aki szerint megvan a maga varázsa a négyes döntőnek és a playinnek is, de már nem nagyon lehet több meccset belezsúfolni a versenynaptárba.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, nem lesz könnyű kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, de reméli, hogy ott lehet és segítheti majd a csapatot.