Vágólapra másolva!
Hivatalosan még nem startolt el az idei Worlds, de a szöuli közönség már láthatott két együttest a színpadon, ahol hamarosan a legnagyobb sztároké lesz a főszerep.

Egy nappal a 2023-as LoL-vb nyitónapja előtt csapott össze a Team BDS és a Golden Guardians egy Bo5-ös szériában azért az utolsó helyért, ami még kiadó volt az év legnagyobb esporteseményén. Az LEC és az LCS 4. helyezettje élet-halál harcot vívott az Idézők szurdokában, azonban a meglepően sima mérkőzések után

az egyikőjük máris azzal szembesült, hogy a Play-In helyett a reptéri beszállókártyával posztolhat képet a közösségi médiába.

Minden várakozást alulmúlt az az ötös, amelyik kifejezetten látványos játékkal nyűgözte le a nézőket és az ellenfeleket a Mid-Season Invitationalön. A hőskiválasztási és -tiltási fázissal még lehetett azonosulni a szakértőknek, azonban az egyéni hibákra, a csapatharcokban meghozott hibás döntésekre nincs magyarázat.

A Team BDS köszönte szépen a lehetőséget, egy szorosabb és két tükörsima meccsen kiütötték a nyeregből a legnagyobb riválisukat,

így a svájci szervezet fennállása óta először vehet részt világversenyen.

Akkora pofont kapott Amerika, hogy a reptéren tértek magukhoz Forrás: Origo

Az EMEA-régió topligájának 4. kiemeljte a Play-Inben a B csoportba került, ahol először egy másik újonccal, a Team Whalesszel néznek farkasszemet október 11-én magyar idő szerint 12:00 körül.

A Golden Guardians számára befejeződött az idei év, innentől egyetlen regionális vagy nemzetközi eseményen sem bukkanak fel, cserében lehet azon gondolkozni az edzői stábnak, hogy a remek tavaszi idény után hol csúszott félre ennyire a nyári szezon, a Championship és a Worlds Qualifying Series.