Budapesten találkoznak a külföldről támogatott pártok és a támogatóik

Budapest Fórum, 2023.10.11., konferencia, Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely és a teljes dollárbaloldal megköszönte szerdán a Soros-egyetemen azt a támogatást, amit a különféle szervezetek dobtak nekik össze a 2022-es választási kampányra. Mint ismert, a dollárbaloldal több mint 4 milliárd forintnak megfelelő támogatást kapott a tengerentúlról. 
Vágólapra másolva!

Karácsony a külföldi szponzorok előtt olvasott fel egy papírból angolul a Soros-egyetemen tartott Budapest Fórumon szerdán. Tehát ígérete ellenére továbbra sem tud angolul egyetlen szót sem a baloldali városvezető. Megköszönte a külföldi szponzorok a támogatásait, amikkel a kampányát segítették.

A fórumon megjelent a Biden-kormány pénzéből finanszírozott NED - National Endowment for Democracy, ami a baloldali kampányfinanszírozási jelentésekben is feltűnik, csakúgy, mint a German Marshall Fund/German Marshall Fund of the United States is.

Karácsony megköszönte, hogy több százmillió forintot kapott külföldről Fotó: Polyák Attila - Origo

Továbbá a már jól ismert európai baloldalhoz tartozó szerveztek: Friedrich Ebert Stiftung, Heinrich Böll Stiftung. Mindemellett Soros-egyetem és a Soros-pénzből működő Political Capital neve is feltűnt.

Krekó is köszönetet mondott a dollárokért

Kendernay János, Budapest diplomáciai vezető beszéde ezután arról szólt, hogy megköszönje a „szponzorok" támogatását. A másik társszervező Krekó Péter, a Political Capital nevezetű baloldali propagandaközpont vezetője ezután pedig egyesével felolvasta a szponzorok neveit, majd kiemelte, hogy „olyan partnereink vannak, amik valóban mesébe illő együttműködést hozott". Ezek a külföldi „szponzorok" azok, akik külföldről támogatják a dollárbaloldalt, és több mint 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt adtak nekik 2022-ben.