Egy újabb hatalmas lépéssel közelebb került Szaúd-Arábia a foci-vb rendezéséhez

FIFA Club World Cup Draw 2023,ceremony,draw ceremony,FIFA,FIFA Club World Cup,Jeddah,Saud Horizontal
JEDDAH, SAUDI ARABIA - SEPTEMBER 05: Former Saudi Arabian soccer player Manaf Aboshgair draws out during the draw ceremony of FIFA Club World Cup is held Draw at Park Hyatt Jeddah in Jedddah, Saudi Arabia on September 05, 2023. Abdullah Abdulaziz / Anadolu Agency (Photo by Abdullah Abdulaziz / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi érdeklődés ellenére az ausztrál szövetség (FA) bejelentette: nem áll szándékában megrendezni a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot. James Johnson elnök kedden azt mondta: minden tényezőt megvizsgáltak és inkább a 2026-os női Ázsia Kupa, illetve a 2029-es klubvilágbajnokság vendégül látására koncentrálnak.

A nemzetközi szövetség (FIFA) október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt.

Szaúd-Arábia gyakorlatilag azonnal bejelentkezett a 2034-es vb-rendezésére, és mivel a térségből rajtuk kívül csak az ausztrálok érdeklődtek, jó eséllyel az arab ország lesz a házigazdája a 11 év múlva esedékes tornának.

A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa október elején közölte, a 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül, de az első három mérkőzésnek - centenáriumi ünnepséggel egybekötve - Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.

A következő, 2026-os - már nem 32, hanem 48 csapatos világbajnokságnak - Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája.

A tavalyi argentin sikerrel zárult tornát Katarban rendezték novemberben és decemberben.