Folytatódnak a bevándorlók antiszemita támadásai: lefejelte az utasát egy muszlim Uber-sofőr Párizsban, mert szerinte a fiatal nő zsidó

Párizs, demonstráció, Palesztin, tüntetés, 2023.10.19. Pro-Palestinian demonstration in Paris Gaza,Israel,protest,solidarity,war Horizontal
PARIS, FRANCE - OCTOBER 19: Protesters participate in a demonstration to show their solidarity with Palestinian people in Paris, France, on October 19, 2023. Luc Auffret / Anadolu (Photo by Luc Auffret / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután az arab terroristák zsidó gyerekeket, nőket és férfiakat mészároltak le Izraelben, azaz október 7-e óta 857 antiszemita cselekményt regisztráltak Franciaországban a francia belügyminiszter szerint. Ez kétszer annyi, mint a 2022-ben egész évben regisztrált támadások száma (ami egyébként szintén rengeteg.) Gyakorlatilag minden esetben muszlim bevándorlók támadtak a franciaországi zsidó emberekre.
Vágólapra másolva!

Az Origo rendszeresen beszámol a franciaországi antiszemita bűncselekményekről. Mindennaposak a zsidó származású emberek elleni erőszakos, antiszemita célú támadások, most épp Lyonban késeltek meg egy fiatal zsidó nőt, ajtajára horogkeresztet festettek. A Le Figaro hosszú riportban mutatja be, hogy áll a helyzet most, lassan egy hónappal a Hamász terrorszervezet Izrael elleni barbár terrorista támadása óta.

Véres terrortámadás érte Izraelt, rengeteg ártatlan embert mészároltak le a terroristák Forrás: AFP/Jack Guez

„Horogkereszteket festettek Petit-Quevilly (Seine-Maritime) polgármesteri hivatalára, egy nizzai gyalogátkelőhelyre, a Gironde megyében található Libourne-ban egy középiskola elé, a Puy-de-Dôme megyében található Riomban egy gimnázium falára, valamint egy Grasse-ban élő lakos garázsajtójára. Egy Mayenne-i falu általános iskoláját is horogkereszttel „díszítettek fel", majd Lego-téglákból reprodukálták ugyanezt a játszótéren... Október 7-e óta, amikor a Hamász megtámadta Izraelt, összesen „857 antiszemita cselekményt" regisztráltak Franciaországban. Ezt a döbbenetes adatot maga Gérald Darmanin belügyminiszter tette közzé" - indul a riport, majd a folytatásban arra térnek ki, hogy folyamatosak lettek „a Párizs környéki zsidó iskolák ellen irányuló sorozatos bombafenyegetések, az utcákon rendszeresen felzúg a „halál a zsidókra" rigmus vagy a betiltott tüntetéseken intifádára felhívó döbbenetes litániákat is egyre gyakrabban lehet hallani.

A párizsi ügyészségre feljelentés érkezett „antiszemita és gyűlöletkeltő rigmusok skandálása" miatt, mert fiatalok hátborzongató hangon azt üvöltötték a metróban, hogy „ba.. meg a zsidókat és ba.. meg az anyádat! ba.. meg a nagymamákat! Nácik vagyunk és büszkék vagyunk rá!" – mindez jól hallható a közösségi oldalakon keringő videón is.

Elisabeth Borne miniszterelnök elmondása szerint „több mint 430 embert tartóztattak le, és több mint 230 nyomozás (van) folyamatban". „Szeretném felhívni zsidó vallású polgártársainkat, hogy ha jeleket vagy graffitiket látnak az üzleteiken vagy ingatlanjaikon, hívják a rendőrséget – tette hozzá Gérald Darmanin belügyminiszter. A köztársaság meg fogja védeni őket, és nagyon kemény kézzel fog fellépni". Már jelenleg is 956 helyszínt védenek a francia terrorelhárítók („Sentinelle"-művelet). Yonathan Arfi, a Crif („Franciaországi Zsidók Képviseleti Tanácsa") elnöke úgy véli, hogy (az antiszemita cselekmények) rendkívül erőteljes mértékben felgyorsultak" – majd rámutatott, hogy a Belügyminisztérium és a Zsidó Közösség Védelmét Ellátó Szolgálat (SPCJ) „csak" 2022-ben 436 antiszemita cselekményt regisztrált. És ennek nem „a gázai képek miatti felháborodás" volt az oka, „mert az antiszemita cselekmények október 7-én kezdődtek, még az izraeli válaszlépés előtt." Samuel Lejoyeux, a „Francia zsidó diákok szövetségének" (UEJF) elnöke egyetért ezzel a megállapítással: „nyilvánvaló, hogy akik ezt tették, rettegésben akarják tartani (a zsidó származású embereket)". Az egyetemeken az UEJF elnöke szerint „a levegőben van az antiszemitizmus", és ezt egyértelműen szélsőbaloldali körök irányítják. „Sok alacsony intenzitású, személyes támadás, sértegetés, fenyegetés figyelhető meg" - teszi hozzá Samuel Lejoyeux, majd felsóhajt: „Vannak diákjaink, akik annyira félnek, hogy igazolásokat kérnek tőlünk, hogy ne kelljen órákra járniuk. Annál is inkább meg vannak rémülve, mert már nem csak a vécékre fújják a "mocskos zsidók" feliratot, hanem konkrét embereket célzó cselekményekről van szó. Van egy barátom Strasbourgban, akinek az ajtajára most írták rá, hogy "halál a zsidókra".

Az utcákon ünnepli a terroristákat az erőszakos migránsok Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Luc Auffret

Hétfő este több párizsi kerületben is Dávid-csillagokat fújtak zsidó emberek háza falára.

Carine Petit, 14. kerületi polgármester felháborodásának és megdöbbenésének adott hangot, az önkormányzat testületileg elítélte, ahogy fogalmaztak „ezeket az antiszemita és rasszista cselekedeteket, amelyek az 1930-as évek és a második világháború módszereire emlékeztetnek, és amelyek zsidók millióinak kiirtásához vezettek".

Ugyanezt a felháborodást fejezték ki Éric Lejoindre és Philippe Goujon polgármesterek, miután a 18. és 15. kerületben „antiszemita feliratokat" találtak. Vizsgálatot indítottak rongálás miatt, amelyet súlyosbít az a tény, hogy a feliratokat származás, faj, etnikai hovatartozás vagy vallás miatt követték el. A 10. kerületben egy iskola falára felfújt Dávid-csillag sorozatot fedeztek fel de hasonló feliratok jelentek meg a múlt hétvégén Vanves-ban, Fontenay-aux-Roses-ban (Hauts-de-Seine), valamint Aubervilliers-ben és Saint-Ouen-ben (Seine-Saint-Denis) is, ahol a Dávid-csillag sablonokat olyan feliratok kísérték, mint például „a tengertől a Jordánig Palesztina győzni fog", ami egy régi palesztin mondás felidézése és azt jelenti, hogy „Izrael államot el kell tüntetni a föld színéről".