Elképzelhetetlen luxusban élnek a Hamász vezetői Katarban

Israel Palestine Conflicts Nov 06 Asia Middle East War Air Strike Attack Gaza Gaza City Israel Missile Palestine Rocket Mideast Palestinians Wars Conflict Conflicts Urban Civil Unrest General News Hamas Islamic Resistance Movement Horizontal
Polgári védelmi csapatok és helyiek kutatnak túlélők után, miután izraeli támadás ért egy családi házatt Khan Yunisban, Gázában
Vágólapra másolva!
Míg Gáza lakossága szegénységben él, és a Hamász terrortámadásának köszönhetően háborúban áll Izraellel, addig a terrorszervezet vezetői luxusban élnek Katarban. 
Vágólapra másolva!

Izraeli tisztviselők szerint a Hamász vezetői több milliárd dollárt halmoztak fel.

A számok azok, amik megdöbbentőek, ha azt nézzük, mekkora mennyiségű pénzt tudtak elszívni egyes terrorfőnökök. Nincs elszámoltathatóság ezekben az országokban, amelyek támogatják a terrorizmust, amelyek ténylegesen állami szponzorai a terrorizmusnak – mondta Jonathan Schanzer, a Demokráciák Védelméért Alapítvány kutatási alelnöke.

Minél tovább maradnak távol a Gázai övezettől, annál nagyobb luxusban élnek – mondta Schanzer.

A terrorcsoport a becslések szerint évente több mint 1 milliárd dollárt keres egy olyan globális hálózaton, amely magában foglalja a kriptovalutákat, az ingatlanokat, a törvényes üzleteket, valamint a gázai lakosok megadóztatását és zsarolását. A pénzügyi manőverezés a Hamászt a világ egyik leggazdagabb terrorszervezetévé tette.

A Fox Newsnak adott nyilatkozatában a cég azonban azt mondta: A Four Seasons megerősíti, hogy Ismail Haniyeh nem a Four Seasons Hotel Doha-ban lakik, és nem is tartózkodik ott. A közösségi médiában keringő, ennek ellenkezőjére utaló információk nem igazak.

Az első és legjelentősebb lépés, amit az Egyesült Államok megtehet a Hamász finanszírozásának megszakítása érdekében, az lenne, hogy nem adnak több pénzt Iránnak.

– mondta Schanzer.

A Biden-adminisztráció számos Hamász-tisztviselőt és pénzügyi műveletet szankcionált az október 7-i mészárlás után, beleértve a gázai készpénzátutalási műveleteket, valamint a katari és törökországi műveleteket. Az Egyesült Államok közel 1000 olyan személyt és szervezetet vett célba, akiket terrorizmussal és a terrorizmus finanszírozásával vádolnak az iráni rezsim és annak meghatalmazottjai közül.