Hatalmas mennyiségű pálinkát foglalt le Szabolcsban a NAV - videó

Vágólapra másolva!
Több mint huszonötezer liter illegálisan előállított pálinkát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei családi vállalkozás ingatlanain - közölte a hatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Simon Béla közleményében azt írta, a nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait.

A melléképületek betonpadozatai alá rejtve többezer literes tartályokban, illetve egy udvarban parkoló autóban, különböző űrméretű műanyag flakonokban bukkantak rá a 150 millió forint értékű szeszre.

A NAV munkatársai megállapították, hogy az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma ötven százalék volt - ismertette a sajtóreferens.

A rejtekhelyül szolgáló épületek közül volt, amely legálisan pálinkafőzdeként üzemelt, más vállalkozás viszont hivatalosan kutyapanzióként működött.

Az ingatlan mellékhelyiségeiben száz gramm marihuánát is találtak a pénzügyőrök, akik a kábítószer birtoklása miatt értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a családfőt előállították, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak ellene eljárást.