Orbán Viktor: Nyissuk fel Brüsszel szemét!

ORBÁN Viktor, miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatója, 2023. 12. 21., kormányinfó
Budapest, 2023. december 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Nagy a tét az európai parlamenti választáson. Brüsszelben változás kell! - írta közösségi oldalán Orbán Viktor. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, erről bővebben itt olvashat.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a nemzetközi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Brüsszel nem látja a valós európai problémákat, ezért az európai parlamenti (EP-) választások célja, hogy kinyissuk Brüsszel szemét.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a jövő év politikai céljainak középpontjában az európai parlamenti választások állnak. Úgy értékelt:

A 2024-es EP-választások céljának ezért azt nevezte, hogy kinyissuk Brüsszel szemét, lássa a valóságot, és képes legyen arra, hogy kijavítsa azokat a vezetői hibákat, amelyeket 2023-ban elkövetett.

A miniszterelnök az idei évet a nagy küzdelmek évének, 2024-et pedig a nagy tervek évének nevezte, hozzátéve, hogy az EP-választásokon megpróbálnak Brüsszelben jelentős politikai változást elérni.