Káprázatos luxusbirodalom helikopteres kifutópályával

Új-dél Wales, Ausztrália
Új-dél Wales, Ausztrália
Vágólapra másolva!
A Sedona néven ismert, lenyűgöző birtok az új-dél-walesi Nobbys Creekben kétségkívül Ausztrália egyik leghihetetlenebb otthona. A 116 hektárnyi területen elterülő ingatlan nem csak egy hatalmas repülőgéphangárral büszkélkedhet, hanem egy saját, ezer méter hosszú kifutópályával is exkluzív repülési engedélyjel. 
Vágólapra másolva!

Új-dél Wales egy állam Ausztrália keleti partvidékén, fővárosa Sydney, amely egyben Ausztrália legnépesebb városa is.

Új-dél Wales, Ausztrália Forrás: Youtube

Magát a házat 2020 decemberében a neves brisbane-i építész, Tania J Coward építtette át és bővíttette ki. Állítólag az akkori tulajdonos kérte, hogy az épületből olyan otthon készüljön, ami a lehető legtöbbet hozza ki a környező csodálatos tájból. Ezért minden szobában nagy ablakok és üveg tolóajtók vannak, amiken keresztül csakúgy árad be a fény, és csodaszép kilátást nyújtanak a közeli közeli Mount Warning-ra.

Az egyszintes újonnan épült otthon stílusos nappalival, étkezővel és konyhával rendelkezik, amelyet a boltíves mennyezet és a hatalmas központi kandalló tesz még impozánsabbá. A házban hét hálószoba és négy fürdőszoba van.

A realestate.com.au szerint az ingatlanhoz tartozó helikopteres kifutópálya az 1960-as évekre nyúlik vissza, amikor itt még csak egy füves sáv volt. Ezt követően 1979-ben felújították és lezárták, így mára tökéletesen alkalmassá vált kisrepülők és helikopterek számára.

Van benne egy hatalmas hangár, amely akár hét repülőgépet is befogadhat. Nem csoda, hogy ez a lakópark 2023 augusztusában 3,7 millió dollárért kelt el.

Forrás: Lovesproperty.com