Két magyar teniszező is meccslabdáról vesztette el a mérkőzését

Fucsovics Márton, tenisz, Párizs
Hungary's Marton Fucsovics plays a backhand return to Germany's Alexander Zverev during their men's singles match on day two of the Paris ATP Masters 1000 tennis tournament at the Accor Arena - Palais Omnisports de Paris-Bercy - in Paris on October 31, 2023. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton és Babos Tímea egyaránt mérkőzéslabdáról veszítette el a mérkőzését a brisbane-i keménypályás tenisztornán, Marozsán Fábián pedig Hongkongban szenvedett vereséget.

Fucsovics Márton elvesztette a félbeszakadt meccsét

Fucsovics Márton három játszmában kikapott az olasz Matteo Arnalditól a brisbane-i keménypályás tenisztorna 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású férfi versenyében. A találkozót még hétfőn kezdték el, ám eső miatt a második játszma elején félbeszakadt, és keddre tolódott. A folytatás után Fucsovics a második játszmát elveszítette, majd a harmadik szakaszban mindkét fél sorra nyerte szervajátékait, így rövidítésben dőlt el az összecsapás. Ebben Fucsovics 2-5-ről még felzárkózott, sőt fordított, és

7-6-nál meccslabdája volt, végül mégis Arnaldi örülhetett 9-7-es sikere után.

A mérkőzés 3 óra 8 percig tartott.

Fucsovics bejutott a második fordulóba Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Matteo Arnaldi (olasz)-Fucsovics Márton 6:7 (5-7), 6:4, 7:6 (9-7)

Babos Tímea meccslabdáról kapott ki

Babos Tímea vereséget szenvedett a brisbane-i tenisztorna 1,74 millió dollár (601 millió forint) összdíjazású női versenyének első fordulójában. A legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen a világranglistán 192. magyar játékos megnyerte az első szettet, majd

a szoros másodikban meccslabdája volt, de végül a rövidítésben a rangsorban 40. Linda Noskova bizonyult jobbnak.

Akárcsak a harmadik játszmában, melyet a 19 éves cseh teniszező 7-2-es rövidítéssel zárt le.

A mérkőzést eredetileg hétfőn játszották volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt keddre került át, és végül fedett pályán zajlott 3 óra 8 percen keresztül. A harmincéves Babos párosban is érdekelt Brisbane-ben, az ukrán Marta Kosztyuk oldalán, hetedik kiemeltként a legjobb 16 között kezd.

Eredmény:
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Linda Noskova (cseh)-Babos Tímea 5:7, 7:6 (10-8), 7:6 (7-2)

Marozsánnak visszavágtak a szófiai mérkőzésért

Marozsán Fábián két szettben vereséget szenvedett Roberto Bautista-Aguttól a 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású hongkongi keménypályás tenisztorna első fordulójában. A világranglistán 64. helyezett magyar játékos 1 óra 10 perc alatt kapott ki a rangsorban 57. spanyol ellenfelétől, így nem jutott nyolcaddöntőbe.

Ez volt kettejük második összecsapása, tavaly novemberben, Szófiában Marozsán győzött.

Marozsán egy nappal korábban - az osztrák Sebastian Ofnerrel az oldalán - párosban is búcsúzott a 16 kettőst felvonultató főtábla első körében, míg a hongkongi torna egyes versenyében Piros Zsombor a selejtezőben esett ki.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Roberto Bautista-Agut (spanyol)-Marozsán Fábián 6:2, 6:3