Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott elképesztő teljesítmény után veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, miután kedden Izlandot is legyőzte 33-25-re csoportkör utolsó fordulójában Münchenben. A csapat holnap már a kölni középdöntő-csoportban lép pályára Ausztria ellen, ám jelenleg a németországi hóhelyzet miatt egyelőre az is nagy kérdés, mikorra érkezik meg az új helyszínre a válogatott.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Münchenből.

Az időjárás nehezíti meg a magyar kézilabda-válogatott helyzetét

Az eredeti tervek szerint az Európa-bajnokságon eddig hibatlanul menetelő magyar kézilabda-válogatott vonattal teszi majd meg szerdán a München és Köln közötti mintegy ötórás utat.

Késnek a vonatok Németországban Forrás: Lantos Gábor

A jelenlegi, németországi időjárási körülmények - esik a hó és az ónos eső - azonban egyelőre nem könnyítik meg a csapat dolgát: a német vasúttársaság ugyanis

rövid közleményt adott ki, hogy az időjárási helyzet miatt a vonatok késni fognak.

Csütörtökön Ausztria ellen játszik a magyar válogatott

Ez azért is okozhat nagy gondot, mert Chema Rodríguez csapatára csütörtökön az első mérkőzésen pályára lép, már 15.30-kor mérkőzés vár Kölnben Ausztria ellen a válogatottra.

Ez pedig azt is jelenti, hogy ma mindenképp el kell jutniuk a játékosoknak az új helyszínre,

hogy holnap délelőtt még legyen idő a regenerációra, a hangolódásra.

Fantasztikusan menetel az Eb-n a magyar kézilabda-válogatott Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyarok a kölni középdöntő-csoportban - ahova a maximális két ponttal jutottak - csütörtök 15.30-tól Ausztriával, szombaton 18 órától Horvátországgal, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd jövő szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak.

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.