Orbán Balázs: A brüsszeli vezetők elvakultan menetelnek a fegyveres konfliktusba

VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Egyre gyakrabban beszélnek a NATO és Oroszország közötti közvetlen háborúról
Vágólapra másolva!
Brüsszel továbbra is háborús lázban ég, a brüsszeli vezetők elvakultan menetelnek a fegyveres konfliktusba - írta közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint mi, magyarok nem adjuk fel az álláspontunkat, továbbra is a béke pártján állunk, fegyvert nem küldünk, a háborúban nem veszünk részt. Hiszünk ugyanakkor abban, hogy ahogyan a bevándorlás ügyében, a háború kapcsán is igazunk lesz. Tudjuk, hogy az európai emberek többsége békét akar - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A politikai igazgató leszögezte bejegyzésében, hogy Ukrajna támogatása kapcsán két veszélyt kellett elhárítani. Mindenfajta kontrollmechanizmus nélkül akartak pénzt küldeni, illetve félő volt, hogy a végén a magyarok pénze is Ukrajnában köt ki.

 

Ma mind a két veszélyt sikerült kivédeni

 

- reagált a csütörtöki brüsszeli döntésre.

Felül kell majd vizsgálni a döntést

Orbán Balázs úgy látja, hogy

 

az első év végén is újra kell tárgyalni az Ukrajnának járó támogatások kérdését, a második év végén pedig az egészet át kell gondolni a következő időszakra vonatkozó uniós költségvetéssel összefüggésben.

 

 

A Magyarországnak járó uniós források maradnak a magyaroknál, és azt is garantálta az Európai Tanács, hogy az azokhoz való hozzájutás rendjéről tisztességes eljárás keretében kell tárgyalni a Bizottsággal. A háborúpárti Brüsszel megállításához az európai emberekre is szükség lesz, ezért az európai parlamenti választáson közösen kell változást elérnünk

 

- zárta bejegyzését a politikai igazgató.

 

Orbán Viktor: Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! - videóhttps://www.origo.hu/itthon/20240201-orban-viktor-brusszel-video.htmlGulyás Gergely: Brüsszelben azok vannak többségben, akik háborúpártiakhttps://www.origo.hu/itthon/20240201-gulyas-gergely-brusszel-kormanyinfo-haborupartisag.htmlEU-csúcs: Megszülethetett a döntéshttps://www.origo.hu/nagyvilag/20240201-eucsucs-megszuletetthetett-a-dontes-ukrajna-tamogatasarol.html