Alonso: Veszélyes vagyok

2005.05.03. 11:07

Fernando Alonso, a Forma-1-es Renault-istálló spanyol pilótája mindig nyerni akar, veszíteni viszont utál.

Terjedelmes interjút készített a világbajnoki pontversenyt vezető Fernando Alonsóval a Welt am Sonntag című vasárnapi lap. A spanyol pilóta 26 egységgel gyűjtött eddig többet, mint a legnagyobb riválisának tartott Michael Schumacher, s noha ez simán ledolgozható különbség, Alonso megnyugtató előnynek tartja. "Amúgy sem vagyok ideges típus, gyereknek is nyugis voltam" - mondta Alonso. "A szüleim is azok, szóval ez afféle családi vonás nálunk."

Alonso magát tartja a legjobbnak a mezőnyben, de szerinte ezzel ugyanígy vannak a többiek is. "Azt kell csinálnom, amihez értek, szerintem én vagyok a legjobb. Ez nem nagyképűség, csupán kellő önbizalom, Michael, Kimi, vagy éppen Jarno ugyanezt gondolja magáról."

Alonso vállalkozott egy röpke összehasonlításra is a Minardi és a Renault között. "Amit első évemben a Minardival előadtam, az több volt, mint harc. Minden egyes versenyen megizzasztott a technika, alig tudtam a pályán tartani a gépet. A Renault-val minden simábban megy, gyorsabban, egyszersmind lazábban is vezethetek, vicces, hogy minden csak a technikán múlik."

Alonso visszautalt az emlékezetes imolai csatára, amely örök emlék marad számára. "Fantasztikus verseny volt, életem legjobbja. Őrületes élmény volt Michaelt hosszú körökön keresztül sakkban tartani, az ilyen harcokat, párbajokat szeretem a legjobban. Na meg persze győzni, amit viszont utálok, az a vereség. Teniszben a legrosszabb, ha kikapok, rögtön földhöz vágom az ütőmet. Mindig, mindenben első akarok lenni. Veszélyes vagyok..."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK