Szinte hazai pályán fog versenyezni Talmácsi

Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig Brnóban rendezik meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság 12. futamát, a Cseh Nagydíjat, amelyen a 125 köbcentis géposztályban két magyar versenyző is indul: az összetett pontversenyben kilencedik Talmácsi Gábor, továbbá Tóth Imre, akinek az idén még nem sikerült pontot szereznie.
Vágólapra másolva!

"Számomra hallatlanul fontos verseny lesz, hiszen a brnói pályát ismerem a legjobban az összes közül és ami talán a legfontosabb, erre a viadalra mindig nagy számban látogatnak ki a motorsport hazai rajongói Csehországba - mondta a Hondával versenyző Talmácsi Gábor. - Úgy is fogalmazhatnék, az ő biztatásuk, a nem létező turbó lesz a motoromban. Ami az előkészületeket illeti: jót tett a pihenés, fizikailag és lelkileg is kipihentem magam és már alig várom, hogy elkezdődjék a verseny."

Tavaly a KTM nyergében vb-bronzérmes pilóta elmondta, hogy az idén szinte képtelenség felvenni a küzdelmet az Apriliákkal, ezért a tisztes helytállásban és egy nagyon jó helyezésben bizakodik.

A csehországi pálya hossza 5403,19 m, amelyet 14 (6 bal- és 8 jobb-) kanyarral nehezítettek meg. A pályacsúcsot a 125 köbcentiseknél 2003-ben érte el az olasz Luca Cecchinello, aki Apriliájával 2:07.836 perc alatt robogott végig az aszfaltcsíkon. A 250-es kategóriában a spanyol Daniel Pedrosa (Honda, 2:02.554 p - 2005), míg a királykategóriában, azaz a MotoGP-ben az olasz Valentino Rossi (Yamaha, 1:58.787 - 2005) a rekorder.

Pénteken és szombaton az időmérő edzéseket rendezik meg, míg a Cseh Nagydíjra vasárnap kerül sor. A MotoGP-ben csak egy kvalifikáció lesz, szombaton.