A nemrég bejelentett középkategóriás típusokon kívül még két új modellt tervez bevezetni a Seat a közeljövőben. A kompakt szabadidő-autó a Volkswagen Tiguan részegységeit használná fel, míg az Ibizánál kisebb miniautó vadonatúj fejlesztés lenne.

Mindkét modell végleges formájáról a jövő héten döntenek egy nagygyűlésen, melyen várhatóan a Seat felső vezetésének java vesz majd részt. Arról, hogy a járművek szériaváltozatban is elkészülhetnek-e, év végén születik, feltehetően a projektet támogató határozat. Mindenestre 2011 előtt a miniautó megjelenésére nem lehet számítani, de a szabadidő-autó, a meglévő szerkezetek miatt akár két éven belül piacra léphet. A hobbiterepjáró egy összkerékhajtású modell lesz, mely a Toyota RAV4-nek és a Kia Sportage-nek jelenhet konkurenciát. Alkatrészei várhatóan a nemsokára piacra kerülő Volkswagen Tiguanből és Audi Q5-ből érkeznek, de külső megjelenése illeszkedik majd a Seat márka-arculatához.

A miniautó fejlesztéséről ilyen korai szakaszában annyi tűnik biztosnak, hogy a Skoda és a Volkswagen is beszáll a munkába, és hogy a jármű egy teljesen új padlólemezt kapna. A németek szolgáltathatják majd az autó hajtásláncát, ami nagy valószínűséggel a Volkswagen 1,2 literes, háromhengeres, illetve 1,4 literes dízelmotorjainak különböző változatait jelenthetik.