Nyilvánosságra hozta az első fotókat és információkat új kupéjáról a Rolls-Royce. Ennél a kocsinál nem csak a kényelemre, hanem a vezetési élményre is gondoltak a tervezők.

A Phantom Coupé a négyajtós változat technikájára épül, de tengelytávja 25, teljes hossza pedig 22 centivel kisebb, bár ez utóbbi így is meghaladja az 5,6 métert. Talán ezért építettek az első és a hátsó lökhárítókba is kamerákat. Az alumíniumvázas autón csak a csomagtartó, a motorháztető, és az A-oszlop készült acélból, a többi lemez könnyűfém. Érdekes megoldás a visszafelé nyíló ajtó, amelyeket gombnyomásra elektromotorok húznak be. A négy személy kényelmes szállítására alkalmas utastér berendezése a legmagasabb igényeket is kielégíti, az utasok csak króm, fa, vagy bőrborítású felületekhez érhetnek hozzá. A Phantom Coupé csomagtartófedele két részletben nyitható, az alsó elem nyitott állapotban két ember számára ülőhelyül szolgálhat egy piknik során.

Forrás: [origo]

Az új változat elméletileg a legjobb vezetési élményt nyújtó kocsi az összes Phantom közül. Mozgékonyságát a rövidebb tengelytáv mellett a feszesebb felfüggesztés biztosítja, és a kormányzás is több visszajelzést ad a vezetőnek, mint a szedánban vagy a kabrióban. A korábbi Phatomokban már bizonyított 6,75 literes V12-es mozgatja a luxuskupét, 453 lóerős teljesítménnyel és 720 Nm-es nyomatékkal. A maximális sebességet ezúttal is 250 km/órára korlátozta a gyár, a százra gyorsuláshoz pedig 5,6 másodpercre van szüksége az autónak. Ez elég szép eredmény, tekintve, hogy a 21 colos kerekeken guruló monstrum vezető nélkül 2,6 tonnát nyom a mérlegen.