Fapados autót mutat be a Toyota

Vágólapra másolva!
Új tanulmányautót mutat be a januári Új-Delhi Autószalonon a Toyota, a szériaváltozat a legolcsóbb típusuk lesz.
Vágólapra másolva!

Minden gyárnak komolyan kell vennie az indiai piacban rejlő lehetőségeket, sokan akarnak autót, de többnyire csak fapados modelleket tudnak megfizetni. A Tata Nano kikövezte az utat a riválisok előtt, világosan kiderült, hogy mi kell a helyi vevőknek, a januári Új-Delhi Autószalonon a Toyota is előáll egy fapados tanulmánnyal.

Nemcsak Indiának, egyéb fejlődő piacoknak is szánják az autót, amelyről a Toyota nem árult el semmilyen konkrét adatot. Nagyon ügyelnek arra, hogy a január 5-re tervezett premier előtt lehetőleg ne szivárogjon ki semmi.

EFC kódnéven emlegetik az autót, amely az Entry Family Car rövidítése, ebből következően valószínűleg nem akar a Nano babérjaira törni. Kicsivel nagyobbnak, kompakt kategóriásnak ígérkezik, és ára is magasabb lesz, tízezer dollár (1,8 millió forint) körül alakulhat.

Várhatóan a Toyota új indiai üzemében kezdődik majd a modell gyártása 2010 végén, de 2011-ben Brazíliában is elindulhat. Új-Delhiben 13 további tanulmányt és szériamodellt mutat be a Toyota.